 
 
   
Der er mange varianter af denne hurtige ret, men versionen
her rummer den klassiske kombination af jordnødder, kylling og chilier. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Svær. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 10 min. 
 
# Ingredienser
300 g kyllingebryst, uden skind og ben 
2 spsk jordnøddeolie 
125 g afskallede jordnødder 
1 frisk, rød chili, i skiver 
1 grøn peberfrugt, udkernet, skåret i strimler 
stegte ris, tilbehør 
 
SAUCE 
1½ dl hønsebouillon 
1 spsk risvin eller tør sherry 
1 spsk lys sojasauce 
1½ tsk farin 
2 fed hvidløg, pressede 
1 tsk revet, frisk ingefær 
1 tsk risvineddike 
1 tsk sesamolie 
 
* Tilberedning
1. Kødet afpudses for fedt og skæres i tern på 2½ cm. Sættes
til side. 
 
2. Varm jordnøddeolien i en forvarmet wok eller pande. 
 
3. Kom jordnødderne i wokken og lynsteg i 1 minut. 
Tag dem op med en hulske og sæt dem til side. 
 
4. Kom kyllingekødet i wokken og svits det under omrøring i
1-2 min. 
 
5. Rør chili og peberfrugt i og svits 1 minut. 
Tag det hele op med en hulske og sæt det til side. 
 
6. Kom halvdelen af jordnødderne i en foodprocessor og blend
dem næsten glatte. 
Tilsæt om nødvendigt en smule bouillon, så det danner en
blød pasta. 
Eller læg dem i en plastpose og knus dem med en kagerulle. 
 
7. Sauce: Kom bouillon, vin, sojasauce, farin, hvidløg,
ingefær og risvineddike i wokken.
 
8. Saucen varmes igennem uden at koge. 
Jordnøddepastaen, resten af jordnødderne, kyllingekødet.
chilien og peberfrugt røres i. 
Bland det hele godt. til alle ingredienser er blandede. 
 
9. Stænk sesamolie i wokken, rør og kog yderligere 1 minut. 
Læg retten op på et varmt fad og server den varm med stegte
ris. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 342. Sukker 3 g. Proteiner 25 g. Fedt 24 g. Kulhydrater
6 g. Mættede fedtsyrer 5 g. 
 
 
 
 
 

 
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fjerkræ
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.