Logo

Kylling med asparges og sort bønnesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling med asparges og sort bønnesauce

 
Delikat ret med sæsonens asparges. Hurtig og let opskrift med kyllingebryst og sort bønne sauce.
Dansk sommermad "the Chinese Way" der tilberedes i wok
Giver 3-4 portioner
 
# Ingredienser
5 tsk majsstivelse, delt
4 tsk sojasauce, delt
1 spsk tør sherry
1 tsk sesamolie
3 halve kyllingebryst, uden skind, skåret i småbidder
1 spsk sort bønnesauce
1 tsk fint hakket frisk ingefær
1 fed hvidløg, fint hakket
1¼ dl hønsebouillon
1 spsk østerssauce
1 mellemstort gult løg
3 spsk olie
450 g friske aspargeshoveder, ordnede og diagonalt skåret i 2½ cm stykker
Friske persillekviste til pynt

 
* Fremgangsmåde
1. Bland 2 tsk majsstivelse, 2 tsk soya sauce, sherry og sesam olie i en stor skål; bland det godt.
Tilsæt kylling; vend det så marinaden dækker helt.
Lad det stå i 30 min.

 
2. Læg bønnerne i en si; skyl dem under rindende koldt vand. Hak bønnerne fint.
Bland dem med ingefær og hvidløg; sæt det til side.

 
3. Bland resterende 3 tsk majsstivelse, resterende 2 tsk sojasauce, hønsebouillon og østerssauce i en lille skål; bland det godt. Sæt det til side.

 
4. Skræl løgene; skær dem i 8 både.
Skil bådene; sæt dem til side.

 
5. Varm 2 spsk olie i en wok eller en dyb pande over høj varme.
Tilsæt kyllingeblandingen; lynsteg indtil kyllingen ikke længere er rød i midten, ca 3 min.
Fjern det fra wokken; sæt det til side.

 
6. Varm resterende 1 spsk olie i en wok.
Tilsæt løg og asparges; lyn steg i 30 sekunder.

 
7. Tilsæt 2 spsk vand; dæk det til.
Kog under jævnlig omrøring indtil aspargesene er sprøde og møre, ca 2 min.
Læg kyllingen tilbage i wokken.

 
8. Rør i kyllingeblandingen; hæld det op i wokken med bønneblandingen.
Kog op indtil saucen koger og bliver tykkere, rør konstant.
Pynt hvis det ønskes.


Kylling med asparges og sort bønnesauce 
Trin 4: Skil løgbådene.


Kylling med asparges og sort bønnesauce 
Trin 6: Lynsteg løg og asparges.


Kylling med asparges og sort bønnesauce 



INFO: Den sorte bønne er en lille, skinnende bønne, især populær i latinamerikansk køkken, skønt den også findes i Cajun og Creole køkkener i det sydlige Louisiana.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kylling

 

Se alle de bedste opskrifter med Kinesiske retter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.164 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her