Logo

Luksus-rejepande II

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Luksus-rejepande II 

Dette er en ret for alle som elsker rejer. Smagen forhøjes med cashewnødder og sprøde grønsager. Lav den gerne i wokken. At stege i en wok kræver meget lidt olie, så kalorietallet holdes nede.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner

 
#Ingredienser
300 g pillede mellemstore rejer
1 stort løg
1 stor, rød peberfrugt
1 blegselleristilk
250 g champignon
50 g sukkerærter
½ dl hønsebouillon
2 spsk kinesisk soya
2 tsk Maizena
1 tsk hvidvinseddike
3 tsk olie
1 fed hvidløg
½ dl hakkede cashewnødder
½ strimlet porre

 
* Tilberedning
1. Pil løget og skær det i strimler.
Rens peberfrugten og skær den i strimler.
Skyl selleristilken og skær den i fine skiver.
Rens svampene og skær dem i skiver.
Fjern stilken fra sukkerærterne.
Bland bouillon, soya, Maizena og vineddike i en skål.
Stil til side.

 
2. Opvarm 2 tsk olie ved jævn varme i en wok.
Tilsæt løg, peberfrugt og selleri.
Brun under omrøring til grønsagerne begynder
at blive bløde, ca. 2 min.
Tilsæt svampe og brun under omrøring i yderligere 2 min.
Tilsæt sukkerærterne.
Brun yderligere 2 min og hæld grønsagerne i en skål.

 
3. Opvarm resten af olien og læg rejerne i.
Steg dem til de er gennemvarme, 2-3 min.
Tilsæt fintskåret eller presset hvidløg og
lad det stege med en kort stund.

 
4. Læg grønsagerne tilbage i wokken og tilsæt
bouillonblandingen.
Bring det i kog og lad det simre i 1 min.
Drys med hakkede cashewnødder og strimlet porre.

 
Tips:


Luksus-rejepande II 

Rejer kan købes friske eller frosne, med eller uden skal.
To tredjedele af rejens vægt består af skal og man sparer
unægtelig en hel del tid, ved at købe pillede rejer.
Rejer uden skal kan købes frosne eller i saltlage.
De findes i mange størrelser, de almindeligste er de
små maskinpillede og de noget større grønlandske.
Læs mere om rejer

 
Man plejer at beregne 200 g skaldyr pr. person, men i
mange internationale opskrifter, som denne, udgør
grønsagerne en del af hovedretten og regnes derfor med
i vægten pr. portion. Rejepanden er god at servere med
basmati- eller jasminris.

 
Luksus rejepande:
Pr. portion: Energi: Kcal 239 = kj 1003
Kulhydrat 11 g Protein 24 g Fedt 11 g (41 %) Fibre 4 g

 
• Rejer indeholder mineraler, jod og omega-3-fedtsyrer.

 
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.236 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Takeaway
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her