Logo

Lynwokket kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lynwokket kylling 

Få tid tilovers til noget andet! På bare 30 minutter står dette lækre, sunde og magre måltid på bordet. En orientalsk ret med meget lavt fedtindhold

Forberedelse 10 min + marinering. Tilberedning 20 min. 4 portioner

 
#Ingredienser
2 kyllingebryster
½ dl teriyakisauce (se opskrift)
2½ dl hvide langkornede ris
1 rød peberfrugt
2½ dl hønsebouillon
1 spsk Maizena
2 forårsløg
150 g sukkerærter
150 g champignon
1 spsk olie

 
* Tilberedning
1. Striml kyllingebrysterne og læg kødet i teriyakisaucen.
Dæk med plastfolie og køl i 15 min.

 
2. Kog risene efter pakkens anvisninger.
Rens peberfrugten og hak den fint.
Kom peberfrugten ned til risene når der mangler
5 min af kogetiden.

 
3. Bland 2 spsk hønsebouillon og Maizena. Stil det til side.
Skyl forårsløgene og skær dem i tynde skiver.
Striml den grønne del af løgene. Nip sukkerærterne.
Gør svampene i stand og skær dem i skiver.

 
4. Opvarm olien i en wok eller stegepande ved jævn varme.
Tag kyllingen op af marinaden og læg den i wokken.
Kasser marinaden.
Tilsæt forårsløg og brun i ca. 6 min under omrøring.
Tilsæt sukkerærter, champignoner og resten af bouillonen.
Rør rundt og lad det simre i 2 min.

 
5. Tilsæt maizenajævningen.
Lad det koge under omrøring til saucen er jævn, ca. 2 min.
Læg risene på et fad og læg kyllingen ovenpå.
Server straks.

 
Tips:



Lynwokket kylling

Wokgryder er oftest lavet af rustfrit stål eller smedejern.
De holder længere hvis de behandles med olie inden de tages i brug.
Når man forbehandler gryden. bliver overfladen smidigere og
maden sætter sig ikke så let fast.

 
Gnid indersiden af wokken med olie. så overfladen dækkes helt.
Sæt ovnen på 175 o og sæt wokken i ovnen i ca. 1 time.
Dette gælder for wokker uden træhåndtag!
Tag wokken ud af ovnen og lad den køle af.
Eller opvarm den på komfuret, til den er gennemvarm.
Tør overskydende olie af.

 
Lynwokket kylling:
Pr. portion: Energi: Kcal 255 = kj 1080
Kulhydrat 36 g Protein 17 g Fedt 5 g (18%) Fibre 2 g

 
Se alle de bedste opskrifter med Fjerkræ

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.057 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her