Logo

Sesam slikærter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sesam slikærter 

 
Sesamfrø, slikærter og gulerodsstrimler smager dejligt sammen. Lynsteg i wok og server som tilbehør med forårsløg, revet frisk ingefærrod og soya sauce.
  是中国人og giver 4 portioner

 
# Ingredienser
225 g slikærter (kinesiske ærtebælge)
1 spsk sesamfrø
2 tsk sesamolie
2 forårsløg, skåret i 6 mm skiver
½ tsk revet frisk ingefærrod eller 1 knsp knust ingefær
1 mellemstor gulerod, i julienne-strimler
1 tsk soya sauce

 
* Fremgangsmåde
1. For at skære guleroden i julienne strimler skæres en strimmel af guleroden i længden, sådan at den kan ligge fladt på skærebrættet.
Skær guleroden i 5 cm lange stykker.
Placer 1 gulerodsstykke med den flade side nedad på skærebrættet.
Skær den på langs i tynde skiver med kniven.
Stabel nogle skiver. Skær dem ned til 6 mm brede strimler.
Gentag med de resterende stykker.

 
2. For at fjerne stilken fra ærterne dekorativt, knibes stilken fra hver bælg, træk strengen af hvis den er der. (Unge bælge har måske ikke strengen).
Lav et "V"-formet snit i den anden ende af bælgen med kniven.

 
3. For at riste sesamfrøene, varmes en lille pande over mellem varme.
Tilsæt sesamfrø; steges under omrøring i ca 5 min eller indtil de er gyldne.
Sæt dem til side.

 
4. For at lyn stege placeres en wok eller en stor pande over høj varme.
(Test om panden er varm ved at placere en dråbe vand i panden; hvis vanddråben syder er panden tilstrækkelig varm).
Tilsæt sesamfrø og vegetabilsk olie, bevæg panden så det dækker siderne.
Varm olien til den er varm, ca 30 sekunder.
Tilsæt løg, ingefærrod, ærter og gulerod; vend det livligt og rør med en grydeske, hold grønsagerne i konstant bevægelse i ca 4 min eller indtil ærterne er klart grønne, sprøde og møre.

 
5. Rør soya saucen i.
Læg det på et varme serveringsfad; Strø de resterende sesamfrø over.
Serveres straks.


Sesam slikærter 
Trin 1: Skær gulerodsstykket i tynde skiver


Sesam slikærter 

Skær gulerødderne i 6 mm brede strimler


Sesam slikærter 

Trin 2: Træk strengen af ærtebælgen.


Sesam slikærter 

Trin 2: Lavet "V"-formet snit i bælgen.


Sesam slikærter 

Trin 4: Lynsteg ærte- og gulerodsblandingen i wokken.

 
INFO: Slikærter er tilgængelige hele året; højsæson efterår og forår. Se efter klare grønne bælge som er faste, sprøde, små og flade med umodne kerner. Undgå ærter som er tørret omkring samlingen. Køles, uvaskede, i en plasticpose op til 2 dage.

 

Se alle de bedste opskrifter med Ærter

 

Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.323 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her