Logo

Glasur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Glasur

 


Glasur (hedder også frosting) er flot pynt oven på forskellige kager og andre lækkerier. Og så er glasur ganske let at lave med to ingredienser. Så giv dig i kast med glasuren i dag.
Den samlede tilberedningstid og arbejdstid for denne glasur er 5 minutter.

 
# Ingredienser til glasur:
100 g flormelis (2 dl)
1-2 spsk vand
*

 
Sådan laver du glasur
Start med at koge vand enten i en elkedel eller på komfuret.
Rør så flormelis og det kogende vand sammen til en tyktflydende glasur.
Og så er glasuren klar til at blive brugt på fx kage og bagværk.

 
Glasur

 
Tips til glasur
Glasur er en festlig og flot ting, at putte på sine kager. Ved hjælp af frugtfarve eller lignende kan man dekorere sine kager med mange forskellige farver og motiver. Du kan fx lave en kage som en fodboldbane eller i orangefarver til en halloweenkage. Der er kort sagt mange muligheder for brugen af glasuren i denne opskrift.

Selvom glasuren her er let at lave med få ingredienser, er der dog nogle mulige faldgrupper, som du bør være opmærksom på.
Husk, at glasuren skal være tyktflydende. Vær derfor forsigtig med mængden af vand du blander i flormelissen.
Hæld evt lidt vand af gangen i flormelissen, til du er tilfreds med tykkelsen. Og husk også at glasuren stiver ganske hurtigt, når vandet bliver kølet ned. Så brug glasuren med det samme.
Så er den lettere at smøre ud over kagen.
Afhængig af glasurens farve og smag, kan glasur bruges til mange forskellige former for kage og bagværk. Brug fx chokoladeglasur på hjemmeldeavede chokoladeboller.
Du kan finde opskriften på chokoladeboller her.

 
Hvis du skal lave kransekager med hård glasur er æggehvideglasur en god ide.
Du kan finde opskriften på æggehvideglasur her.

 
Der findes, som nævnt, mange forskellige måder at give glasuren og dermed kagen smag og farve på, afhængig af brugen. Nedenfor vil vi give dig et par eksempler:

 
Kakaoglasur
Rør flormelis med 2-3 spsk sigtet kakao og vand.

 
Mokkaglasur
Rør flormelis med 2 spsk pulverkaffe og vand.

 
Romglasur
Rør flormelis med 1 spsk rom og vand.

 
Appelsinglasur
Rør flormelis med 1 spsk appelsinjuice, ½ tsk fint revet appelsinskal og lidt vand.
Koncentrat eller friskpresset juice er det bedste.

 
Velbekomme, og god fornøjelse med glasuren.

 
INFO: Glasur er sukkerovertræk til kager lavet af fx flormelis og vand. Glasuren sætter prikken over i'et på de færdigbagte kager. Den giver afveksling og gør kagerne mere indbydende. Glasuren kan tilsættes smagsstoffer. Appelsinsaft, kakao eller smagsstoffer som rom. Den kan farves af kakao eller frugtfarve.

 
Sådan får du en perfekt glasur:

 
Glasur
Træk en linie med en stiv glasur på hele kagens kant.
Har du ikke en fin tylle kan du bruge en fryse-pose og klippe et meget lille hul i den ene hjørne.

 
Glasur
Fyld op med en tyndere glasur.
Træk forsigtigt glasuren ud til kanten med en tandstik.

 
Glasur
Tegn dine skabeloner på et stykke papir fx hjerter, stjerner eller et juletræ.
Læg et stykke bagepapir over og tegn dit mønster op med smeltet chokolade.
Du kan bruge både hvid og mørk chokolade.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (10 stemmer)
Siden er blevet set 20.276 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her