Logo

Æblestrudel fra Wien

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblestrudel fra Wien

 
Den lækre strudel, som serveres på enhver cafe i Wien, kan du lave lige så lækker hjemme i dit eget køkken. Følg bare den lette opskrift omhyggeligt her!
• Strudel er relativt kaloriefattig - især hvis man udelader fløde eller vaniljesauce til.
Forberedelse 50 min. Tilberedning 40 min. 8 portioner
 
# Ingredienser
DEJ:
2½ dl (150 g) hvedemel
1 nip salt
1 æg
2-3 spsk lunkent vand
1 spsk hasselnøddeolie
et par dråber eddike

 
FYLD:
1 kg æbler, skrællede og udkernede
saften fra ½ citron
2 spsk rom
½ dl rosiner
½ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk kanel
1 spsk margarine
1 dl rasp
1 tsk sesamtre
½ dl malede mandler (nødder)
75-100 g smør eller margarine, smeltet
mel til udrulning

 
* Tilberedning
1. Bland mel og salt i foodprocessoren.
Lav en fordybning i melet og knæk ægget i.
Bland vand, olie og eddike. Kør og tilsæt væsken.
Arbejd dejen sammen til en bolle.
Læg dejen på et skærebræt, der er drysset med mel.
Lad den hvile 15 min, under en bageform.

 
2. Lav fyldet.
Skær æblerne i tynde skiver. Hæld citronsaft på.
Læg rosinerne i rom og lad dem trække.
Bland sukker, vaniljesukker og kanel.
Smelt 1 spsk margarine og brun rasp og sesamfrø langsomt.
Sæt ovnen på 175-200°C.

 
3. Rul dejen ud og fyld den, se Tips.
Drys mandler, sukkerblandingen og rosiner med væske over.
Hæld fedtstoffet på, gem lidt til pensling.
Fold de korte sider ind og rul strudelen sammen på langs.
Læg den på bagepapir med sammenføjningen nedad.
Bag 40-50 min, pensl nu og da med smeltet smør.

 
Apfelstrudel fra Wien
Pr. portion: Energi: Kcal 314 = kJ 1314
Kulhydrat 35 g Protein 5 g Fedt 16 g (46%) Fibre 2 g

 
Tips


Æblestrudel fra Wien 

Sådan laver du en tynd og fin strudeldej:
Drys et viskestykke let med mel og rul dejen ud på det, 
efter at dejen har hvilet. Rul så tyndt som muligt.
For at få dejen papirstynd, stikker du en melet hånd ind 
under dejen og strækker og trækker forsigtigt fra midten 
og ud mod kanterne.
Træk kanterne ud med fingerspidserne og skær de tykkeste kanter af.
Hvis der går hul noget sted, kan du reparere det med tynde dejstykker, 
som du har skåret bort fra kanten.
Pensl med 1 spsk smeltet fedtstof og strø raspblandingen på.
Læg æblerne på ca. 3 cm fra kanten. Fortsæt ifølge punkt 3.

 
Se alle de bedste opskrifter med Tærter

Se alle de bedste opskrifter med Kager

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.873 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her