Logo

Forårstærter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Forårstærter

 
Bag en dejlig tærte. Vi byder på både søde og salte udgaver, store og små, runde og kantede ja, tærter for enhver smag.
 
Indholdsfortegnelse:
Grundopskrift til tærtedej
Tærte med røget laks og dild
Kyllingetærte med svampe og tomatsalat
Citrontærter med birkes og jordbær
Rabarbertærte med hindbær
Aspargestærte med skinke og ost.
 
 

Grundopskrift til tærtedej

Arbejdstid: 15 min. Hviletid: 1 time. Fryse-egnet
 
# Ingredienser:
125 g koldt smør
200 g hvedemel
¾ tsk salt (eller 1 spsk sukker + ¼ tsk salt)
3 spsk koldt vand
1 tsk eddike
*
 
Sådan laver du grundopskrift:
Hak koldt smør og mel sammen til en grynet masse det gøres nemt i en foodprocessor.
Tilsæt salt til en sød tærte bruges ¼ tsk plus sukker.
Saml hurtigt dejen med og pak den ind i film.
Lad den hvile i køleskab mindst 1 time.
Rul dejen ud.
Læg den i den/de ønskede forme og prik den med en gaffel.
Hvis dejen skal forbages, så læg et stykke bagepapir eller stanniol på dejen og fyld op med tørrede
bønner eller ris for at undgå at bunden hæver op og kanten skrider ned.
Forbag tærtebunde ved 200 °C i ca. 10 min.
 
 

Rabarbertærte med hindbær

Arbejdstid: 45 min. Koge/bagetid: 1 time og 25 min. Ikke fryse-egnet. 1 tærte til 8-10 personer.
 
# Ingredienser:
1½ portion tærtedej med sukker
Fyld:
¾ kg rabarber
125 g sukker
1 usprøjtet appelsin
½ tsk stødt kardemomme
250 g hindbær
1 spsk fløde
2 tsk sukker
Tilbehør: flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis
*
Sådan laver du Rabarbertærte med hindbær:
 
Rens rabarberne og snit dem i små stykker.
Vend dem sammen med sukker, fintrevet appelsinskal, ½ dl appelsinsaft og kardemomme i en gryde og giv det et opkog under omrøring.
Skru ned for varmen og lad det simre til rabarberstykkerne er møre, men ikke udkogte.
Vend hindbærrene i og lad det lige koge op.
Hæld frugten på en sigte over en skål.
 
Hæld den afdryppede saft tilbage i gryden og kog det ind til ca. 1 dl.
Tag det af varmen og vend det forsigtigt sammen med frugten.
Del dejen i to stykker og rul dem ud i ca. ½ cm's tykkelse.
Læg det ene dejstykke i en tærteform og fordel det afkølede rabarber/hindbærfyld deri.
Skær det andet dejstykke, i 1 cm brede strimler og læg dem på kryds og tværs over fyldet.
Tryk dem fast i kanten og pensl dejen med fløde rørt med sukker.
Sæt tærten på en bageplade med bagepapir og bag tærten ved 180 °C i ca. 1 time.
Dæk evt. tærten med et stykke bagepapir eller stanniol undervejs, hvis den begynder at blive for mørk.
Lad tærten afkøle og server med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.
 
 

Tærte med røget laks og dild

Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 25-45 min. Fryse-egnet (1 tærte 22 cm eller 6 portionstærter)

 
# Ingredienser:
6 forbagte portionstærtebunde eller 1 stor (uden sukker)
 
Fyld:
3 store æg
1 spsk dijonsennep
¼ l fløde 9%
200 g røget laks
1 bdt forårsløg
1 bdt dild
salt og peber
*

 
Sådan laver du Tærte med røget laks og dild:
Pisk æggene sammen med sennep og fløde.
Vend fintsnittet røget laks, forårsløg og dild i og smag til med salt og peber.
Fordel fyldet i tærtebundene og bag dem midt i ovnen ved 180 °C i ca. 25 min. for portionstærter og ca. 45 min. for en stor tærte.
Server tærten som forret eller som del af en buffet.
 
 

Aspargestærte med skinke

Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 45 min. Fryse-egnet 1 tærte 22 cm

 
# Ingredienser:
1 forbagt tærtebund (uden sukker)
Fyld:
250 g grønne asparges
300 g hytteost
3 æg
50 g parmesanost
150-200 g skinke i strimler
salt og peber
*

 
Sådan laver du Aspargestærte med skinke:
Skyl de grønne asparges og skær dem i snitter på 2-3 cm (kasser de yderste træede ender).
Rist dem blanke på en pande med olie 1-2 min. og krydr med salt og peber.
Blend hytteost sammen med æg og krydr med salt og peber.
Tilsæt det halve af den revne parmesan og hæld halvdelen af cremen i den forbagte bund.
Læg skinke og asparges på tærten og hæld resten af cremen over fyldet.
Drys med resten af parmesanosten og bag tærten ved 180 °C i ca. 45 min.
Server tærten som forret eller, som del af en buffet.
 
Forårstærter
 

Kyllingetærte med svampe og tomatsalat

Arbejdstid: 30 min. Stege/koge/bagetid: 1 time og 10 min. Fryse-egnet 1 tærte 22 cm

 
# Ingredienser:
1 forbagt tærtebund (uden sukker)
Fyld:
250 g champignon eller østershatte
15 g smør
1 løg
1-2 fed hvidløg
300 g kyllingeinderfilet
frisk timian
¼ liter piskefløde
3 æg
1 spsk dijonsennep
75-100 g revet ost
Tilbehør: tomatsalat
*
 
Sådan laver du Kyllingetærte med svampe og tomatsalat:
Rens svampene og skær dem i mindre stykker.
Brun dem på en pande med smør og tilsæt finthakket løg og hvidløg.
Steg under omrøring 3-5 min og tilsæt kyllingekødet skåret i strimler.
Steg 3-5 min under omrøring og tilsæt timian og fløde.
Giv det et opkog og hæld det over i skål.
Pisk æggene sammen med sennep og ost og rør fyldet i lidt ad gangen.
Hæld det i den forbagte tærtebund og bag tærten ved 180 °C i ca. 50 min.
Server med grøn salat som forret til otte personer eller frokost/hovedret til fire.
 
 

Citrontærter med jordbær

Arbejdstid: 20 min. Koge/bagetid: 30 min. Ikke fryse-egnet. 6 portionstærter eller 1 tærte 22 cm.
 
# Ingredienser:
1 portion tærtedej med sukker + 1-2 spsk blå birkes
Fyld:
2 usprøjtede citroner
125 g sukker
2 pasteuriserede æg
50 g blødt smør
Endvidere:
250-500 g jordbær
2 dl piskefløde
*
 
Sådan laver du Citrontærter med jordbær:
Tilbered en portion sød tærtedej tilsat blå birkes og lad den hvile koldt 1 time.
Rul dejen ud og fordel den i 6 portionsforme eller 1 tærteform på. 22 cm.
Prik dem med en gaffel og bag dem først med bagepapir og bønner 10 min ved 200 °C.
Fjern bagepapir og bønner, bag dem gyldne ca. 10 min. og lad dem afkøle.
 
Vask citronerne og riv skallen fint.
Pres saften af citronerne og kom det i en tykbundet gryde med citronskal, sukker og æg.
Pisk cremen over svag varme eller vandbad til den tykner det må ikke koge!
Tag gryden af varmen og pisk smørret i.
Fordel cremen i de bagte tærteskaller og lad den stivne.
Pynt med flødeskum og jordbær.
 
Tips: Smør evt. et tyndt lag flødeskum over hele tærten og dæk med jordbær skåret i skiver eller halve.
 


 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 35.920 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her