Logo

Krydret æblekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krydret æblekage

 
Delikat, fast og saftig med masser af sunde fibre - Den må du ikke snyde dig selv for! En supernem æblekage med smag af varme krydderier, som fremhæver æblernes sødme. Kagen er blød, saftig og helt enkel at bage.
Til 8 personer

 
# Ingredienser
1 kg madæbler (ca 5 eller 6)
50 g sukker
30 g smør, plus lidt ekstra til at smøre med
2 modne spiseæbler fx cox orange
saft af 1 citron
225 g fuldkornshvedemel
1½ tsk bagepulver
½ tsk natron
¼ tsk fint havsalt
175 g puddersukker
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
½ tsk fintrevet muskatnød
½ tsk stødte nelliker
1 stort æg, let sammenpisket
½ dl lys olie
2 spsk abrikosmarmelade, til at glasere med
1-2 spsk vand

 
* Tilberedning
Skræl madæblerne, fjern kernehusene og skær dem i skiver.
Kom dem i en stor gryde med sukker og smør.
Kog ved høj varme i 10-15 min, indtil æblerne brister og bliver til mos, og al overskydende væde er kogt væk.
Hæld det i en skål og lad det køle helt af.
Der skal være ca 475 g mos.

 
Tænd ovnen på 170 °C.
Kom bagepapir i en springform (23 cm i diameter) og smør den også.
Skræl spiseæblerne, fjern kernehusene og skær dem i tynde skiver med et mandolinjern eller en skarp kniv.
Kom dem i en skål og hæld det meste af citronsaften og en smule vand over.
Sæt det til side.

 
Bland fuldkornshvedemel, bagepulver, natron, salt, sukker og de stødte krydderier sammen i en stor skål.
Lav en fordybning i midten og kom æg, olie og æblemos i.

 
Saml de våde og tørre ingredienser, så de lige netop hænger sammen.
Læg dejen i den klargjorte springform og glat forsigtigt overfladen med en spatel.
Bag kagen i ½ time, til den føles fast, når du rører ved den i midten.


Læg hurtigt de skivede æbler på dejen i et cirkelmønster, så de overlapper hinanden.
Lad yderkanten være fri.
Pensl skiverne med en smule citronsaft og sæt kagen tilbage i ovnen i yderligere 30-35 min.
Den er færdig, når en strikkepind, der stikkes ned i midten af kagen, kommer ren ud.

 
Lad kagen køle en smule af, før den tages ud af formen og sættes på en bagerist.
Lun abrikosmarmeladen med vand og rør det blødt.
Pensl kagen med det og server den lun.

 

 
Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.058 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her