Logo

Hurtig Stollen med kvark

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hurtig Stollen med kvark

 
Denne traditionelle tyske julekage bages hurtigt, fordi der bruges bagepulver i stedet for gær. Den er fyldt med abrikoser og mandler
Til 20 stykker. Tilberedning: 1 time 30 min. (plus tid til afkøling)

 
# Ingredienser
400 g bløde tørrede abrikoser
2 dl appelsinsaft
2 spsk citronsaft
150 g sukker
100 g mandelsplitter
500 g hvedemel
100 g Maizena
1 brev bagepulver (24 g/ca 8 tsk)
3 æg
salt
250 g mager kvark
250 g koldt smør
30 g flormelis
 
* Tilberedning
1 Abrikoserne skæres i terninger og bringes i kog med appelsinsaft, citronsaft og 50 g sukker.
Lad det koge uden låg ved middel varme i 5 min, til saften er næsten helt kogt ind.
Rør i det af og til.
Massen kommes i en skål og pureres hurtigt med en stavblender. Lad den køle af.
Mandlerne ristes på en pande uden fedtstof. Lad dem også køle af.

 
2. Mel, Maizena og bagepulver sis ned i en skål.
100 g sukker, æg, ¼ tsk salt og kvark tilsættes, og det æltes med dejkrogene på elpiskeren.
200 g smør i små stykker tilsættes og æltes i.
Dejen rulles ud på et meldrysset bord til 40x40 cm.
Abrikosmassen smøres på i et jævnt lag, og mandlerne drysses ovenpå.
af dejen rulles fast sammen hen mod midten.
Derefter rulles de af dejen fra den anden side hen mod midten.

 
3. Med sammenføjningen nedad vendes den over på en plade med bagepapir.
Kagen bages i den forvarmede ovn ved 200 °C (varmluft 180 °C) i 1 time.
50 g smør smeltes og den varme Stollen smøres med det.
Drys flormelis over kagen og lad den køle af.

Energi pr. portion: 7 g protein, 15 g fedt, 42 g kulhydrater = 332 kcal (1404 kJ)


Hurtig Stollen med kvark 
SÅDAN KOMMER DIN STOLLEN I FORM
Hvis du har en special-bageform til Stollen er det fint, men det er slet ikke nødvendigt. Gå blot sådan frem: Dejen rulles ud, smøres med fyldet og af dejen rulles hen mod midten.
Så rulles af dejen fra den anden side. Kagen lægges med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir og bages som beskrevet i opskriften.


Tips: Har du en ret der er blevet lidt tør, så se opskriften på "Arme riddere med stollen" HER 

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.234 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?




Effektiv reklame - klik her