Logo

Jordbærroulade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbærroulade 

 
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca 15 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.
4 personer.   

 
# Ingredienser til Jordbærroulade:
Fyld:
250 g friske jordbær
1-2 spsk sukker, efter smag

 
Dej:
3 store æg
120 g sukker (ca 1½ dl)
120 g hvedemel (ca 2 dl)
1 spsk kartoffelmel
60 g smør
Endvidere: smør og sukker til form
Pergamentpapir eller alufolie
*
Sådan laves Jordbærroulade:
1. Indstil ovnen på 180 °C.

 
Fyld:
2. Skyl jordbærrene kort og befri dem for haser.
Mos bærrene let og bland dem med sukkeret.

 
Dej:
3. Pisk æggene lyse og lette med sukkeret, bedst med elpisker.

 
4. Bland hvedemel og kartoffelmel og sigt det i dejen, mens der vendes med let hånd.

 
5. Smelt smørret, lad det svale og rør det i dejen.

 
6. Lav en 30 x 20 cm stor form af bagepapir, pergamentpapir eller alufolie, et par cm høj.
Hold den eventuelt sammen i hjørnerne med clips.

 
7. Smelt lidt smør til formen og pensl den hermed.
Drys sukker i, så den er helt dækket.

 
8. Fordel dejen i formen og sæt den på ovnens midterrille.
Bag den ca 15 min., til den er let og gylden.

 
9. Drys imens et stort stykke pergamentpapir med sukker.
Tag bunden ud af ovnen, når den er færdig, og vend den over på papiret.
Træk formen af.

 
10. Fordel jordbærmosen over rouladen, men sørg for, at mosen ikke går helt ud til kanten, og at kun ¾ af bunden dækkes på den længste led.
Rul straks rouladen nænsomt, men fast sammen om fyldet fra den »fyldte« side.
Lad eventuelt papiret blive omkring, til rouladen er kold, så holder den bedre faconen.
Server evt. vaniljetilsmagt flødeskum til rouladen, se Creme Chantilly.
 

Tips: Andre bær kan bruges, fx hindbær, brombær og solbær. Friske bær er bedst.
Bruges der frosne, må noget af væden holdes tilbage, da rouladen ellers hurtigt bliver for våd.
Meget søde jordbær kræver (næsten) intet sukker.
Syltetøj eller marmelade kan erstatte de friske bær uden for sæsonen.
Roulade med friske eller frosne/optøede bær bør ikke vente sammenrullet længere end et par timer.

 
Se flere opskrifter med Jordbær

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.320 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her