Logo

Eggs Florentine - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Eggs Florentine - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
En klassisk brunch-ret; dampet spinat, dækket med et pocheret æg og en cremet ostesauce. Brug altid helt friske æg til denne ret, det giver det bedste resultat.
Forberedelsestid 25 min. Tilberedning 30 min. Til 4 pers.

 
# Ingredienser
MORNAYSAUCE
15 g smør
2 spsk hvedemel
2½ dl mælk
1 knivspids muskatnød
40 g gruyere, revet
2 æggeblommer
salt og peber
60 g smør
500 g spinat, rengjort
3 spsk eddike
8 friske æg

 
* Tilberedning
1. Mornaysauce:
Smørret smeltes i en tykbundet gryde over et middelvarmt blus.
Tilsæt melet under kraftig omrøring.
Tag gryden af blusset og tilsæt mælken gradvist.
Pisk saucen godt igennem for at undgå klumper.
Stil derpå gryden tilbage på blusset.
Lad saucen simre i 4-5 min, til saucen har opnået en passende
cremet konsistens.
Tilsæt muskatnød og stil saucen til side. Hold den varm.

 
2. Smelt smørret i en sauterpande.
Sauter spinaten i 5-8 min, til den er faldet sammen, og al væden er fordampet.
Hold den færdige spinat varm.

 
3. Pisk osten i den varme sauce og tilsæt dernæst æggeblommerne.
Smag til med salt og peber. Varm saucen godt igennem.
Den må dog ikke koge, det vil få æggene til at koagulere.
Hold ostesaucen varm.

 
4. Bring en stor gryde vand i kog.
Skru ned for blusset og tilsæt eddiken.
Vandet skal blot lige være på kogepunktet.

 
5. Slå æggene, et ad gangen, ud i en kop og lad dem forsigtigt glide ned i vandet.
Lad dem simre i 2-3 min, til æggehviden netop er stivnet.
Tag forsigtigt æggene op med en hulske og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

 
6. Fordel den dampede spinat på fire varme tallerkener.
Læg to pocherede æg på hver tallerken.
Dæk med den varme ostesauce. Serveres omgående.

 
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.288 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her