Logo

Eggs Benedict - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Eggs Benedict - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
Denne amerikanske specialitet er et sandt lækkeri til morgenmad eller brunch. Ristede muffins med sprød bacon, pocherede æg og en cremet hollandaisesauce.
Forberedelsestid 25 min. Tilberedning 10 min. Til 4 pers.

 
# Ingredienser
HOLLANDAISESAUCE
2 æggeblommer
2 spsk vand
90 g klaret smør (se Kokketips)
½ tsk citronsaft
salt og peber
---
8 tykke skiver bacon
4 fuldkorns muffins
3 spsk eddike
8 æg
4 sorte oliven uden sten, eller 8 skiver trøffel

 
* Tilberedning
1. Hollandaisesauce: følg anvisningerne nedenfor.
Dæk den færdige sauce til med bagepapir og hold den varm.

 
2. Steg baconen sprød og rist de overskårne muffins på begge sider.
Læg baconen oven på de varme muffins og hold dem varme.

 
3. Pocherede æg: fyld en gryde med vand og bring det i kog.
Skru ned for blusset og tilsæt eddike.
Vandet skal være lige på kogepunktet.

 
4. Slå et æg ad gangen ud i en kop.
Hæld langsomt ægget ned i gryden.
Lad dem koge, to eller tre ad gangen, i 2-3 min, til de netop er faste.
Tag forsigtigt de færdige æg op med en hulske og lad dem dryppe godt af.

 
5. Læg straks de pocherede æg oven på baconskiverne.
Dæk det hele med hollandaisesauce.
Pynt med halve sorte oliven eller skiver af trøffel. Serveres omgående.

 
Kokketips
Der går 170 g smør til 90 g klaret smør.
Smørret smeltes langsomt ved lav varme.
Der skal ikke røres i smørret.
Når det er helt smeltet, fjernes overfladeskummet forsigtigt med en ske.
Hæld det klare smør over i en beholder, og lad bundfaldet blive tilbage i gryden.
Klaret smør kan holde sig i op til 4 uger i køleskabet.

 
Hollandaisesauce
Denne sauce må ikke blive for varm, for så vil den koagulere.



Eggs Benedict - bedst på Kogebog.dk 💘

Pisk æggeblommer og vand sammen i en varmebestandig skål,
indtil det er skummende.
Sæt skålen over en pande halvt fyldt med kogende vand og
lad det simre til det tykner.
Skålen må ikke røre vandet. Pisk smørret i lidt ad gangen.


Eggs Benedict - bedst på Kogebog.dk 💘 

Fortsæt med at komme smeltet smør i over meget svag varme,
og mens der piskes hele tiden.
Der skal kunne ses et spor på saucens overflade, når piskeriset løftes.


Eggs Benedict - bedst på Kogebog.dk 💘 

Når smørret er pisket i, sies saucen over i en ren skål, rør citronsaften i og
smag til med salt og peber.

 
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.644 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her