Logo

Pølsehorn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pølsehorn 

 
Hjemmelavede og nemme pølsehorn med blød og luftig dej - altid sikker succes hos børn og barnlige sjæle. Pølsehorn er gode ude og hjemme, kolde og lune - de skal nok vække begejstring, hvor de end serveres. Bag lækre pølsehorn til fryseren, så er der hjælp til den lille sult i utide.
12 stk. Bagetid: ca. 20 min ved 200 °C.

 
# Ingredienser
Dej til pølsehorn:
25 g smør
¼ liter mælk
25 g gær
2 tsk sukker
¾ tsk groft salt
400 g hvedemel (ca. 7 dl)
6 wienerpølser af god kvalitet
evt. sesamfrø

 
* Tilberedning
Dej til pølsehorn:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

 
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Rul dejen ud til en firkant (25x40 cm) og del dejen på den lange led.
Skær hvert stykke dej ud til 3 firkanter.
Del hver firkant på skrå, så de hver danner 2 trekanter.
Del pølserne i to og rul dejen om pølserne fra den brede ende.
Læg pølsehornene med spidsen nedad på en plade med bagepapir.
Lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min.

 
Pensl pølsehornene med vand og drys dem evt. med sesamfrø.
Bag dem midt i ovnen - til de er gyldne, ca. 20 min ved 200 °C.

 
INFO: Pølsehorn er et indbagt stykke pølse. Dejen kan dække hele pølsen men kan også vikles omkring pølsen således at pølsen kan ses i begge ender. Brøddejen vikles om pølsen, før pølse og dej bages sammen. Der anvendes normalt en let sødlig gærdej af hvedemel, men andre versioner kendes også. Der findes fx opskrifter med grovere brød end hvedebrødet. Der er eksempelvis opskrifter som bruger grahamsmel, havregryn, og i stedet for pølser af svinekød kan andre pølser også bruges, fx cocktailpølser, kyllingepølser eller vegetariske pølser, som et alternativ til de traditionelle pølsehorn.

 
Pølsehorn er almindelige i flere dele af verden men laves på forskellig måde. I Asien bruges kyllingepølser, mens der i Danmark fx bruges pølser med svinekød.

 
Pølsehorn er en velkendt ret i Danmark og er særlig populær i børnefødselsdage og i børns madpakker. Man kan også købe en slags pølsehorn som fastfood.

 

Se alle de bedste opskrifter med Pølser

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.703 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her