 
 
   
En let anretning af en bagt creme med kaffegranita er en
forfriskende start på dagen. Panna cotta betyder 'kogt fløde' på italiensk, og
det er en meget enkel ret
Forberedelsestid 1 time + frysning natten over. Tilberedning
20 min. Til 4 pers. 
 
# Ingredienser
235 g sukker 
15 g frysetørret kaffe 
⅓ dl
kaffelikør (Kahlua) 
4 blade husblas 
2 stænger vanilje, flækkede 
2½ dl mælk 
2½ dl piskefløde 
 
* Tilberedning
1. Kog en sirup af 1¾ dl vand og 175 g af sukkeret i en
lille gryde 10 min. 
Opløs kaffen i lidt varmt vand og rør det i siruppen. Lad
det afkøle. 
 
2. Tilsæt 5 dl vand og kaffelikøren. 
Hæld granitaen i en lav boks og frys den natten over. 
 
3. Læg husblas i blød i vand 10 min. 
Skrab kornene ud af vaniljestængerne. 
Bring mælken i kog og tilsæt de tømte vaniljestænger, vaniljekornene,
piskefløden og resten af sukkeret. 
Si mælken over i en skål og kassér vaniljestængerne. 
 
4. Knug vandet af den opblødte husblas og opløs den i den
varme mælk. 
Stil skålen med mælken i en skål med is og rør rundt til
husblassen begynder at stivne. 
Hæld mælken i fire smurte cocotter eller andre portionsforme
og lad dem stå i 
køleskabet natten over. 
 
5. En halv time før servering stilles 4 tallerkener i
køleskabet. 
Vend panna cottaerne ud ved at pakke dem ind i varme
viskestykker. 
Læg dem på hver sin tallerken. 
Læg nogle skefulde granita på hver tallerken og server straks.
 
INFO: Panna cotta er en italiensk dessert men er ikke nævnt
i italienske kogebøger før i 1960'erne. Panna cotta betyder kogt fløde. 
Panna
cotta er en slags fløderand/budding, der laves ved at koge fløde op med sukker
og en smagsgiver, som traditionelt er vanilje
 
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.