
   
Rødløg, forårsløg og citron er et enestående trekløver, der
kan sætte solidt fut i en ret. Her bliver de serveret med honning og lidt frisk
snaps
6 personer 
 
# Ingredienser
3 rødløg i tynde både (ca. 150 g) 
8 forårsløg i strimler og stykker (ca. 150 g) 
2½ spsk honning 
10 sorte peberkorn 
1 citron fintstrimlet skal af 
2 tsk friskpresset citronsaft
4 spsk snaps, fx Brøndum 
 
Kan serveres til: 
450 g stærk ost, fx lagret Danbo 45+ (25%) og/eller Danablu
60+ (36%)
- og dertil 100 g ristede, saltede cashewnøddekerner 
Tilbehør: ristet rugbrød eller flutes 
Drikkevarer: øl og snaps 
 
* Tilberedning
Kom de to slags løg i en lille gryde sammen med honning, 
peberkorn, citronskal og -saft. 
Damp blandingen ved svag varme og under låg i ca. 2 min. 
Vend i løgkompotten 1-2 gange. 
Tag gryden af varmen og tilsæt snaps. 
Kom løgkompotten i en skål og stil den tildækket i
køleskabet i 
mindst ½ time. Smag til. 
 
Ved serveringen: Skær osten i skiver og anret dem på et fad 
sammen med løgkompot (uden lage) og cashewnøddekerner. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Ost
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.