 
 
  Med meget lidt besvær kan du stille en fuldgyldig og herlig frokost på bordet, som denne med krabbefyldte tomater. Hurtigt let og lækkert
 
Forberedelse 15 min. Tilberedning 25 min. 4 portioner 
 
#Ingredienser
2 store (bøf-) tomater 
175 g krabbekød 
5 dl færdigkogte makaroni 
½ dl reven mager ost 
⅛ tsk
cayennepeber 
⅛ tsk
salt 
½ dl rasp 
 
SAUCE: 
2 spsk minarine 
2 spsk hvedemel 
3¾ dl letmælk 
 
* Tilberedning
1. Halver og udkern tomaterne. 
Læg de halve tomater i et ovnfast fad. 
Gå krabbekødet efter for stivere. 
 
2. Varm ovnen til 175 °C. 
Saucen: 
Smelt minarinen i en gryde ved jævn varme. 
Rør melet i. 
Steg melet 2 min under omrøring. 
Rør mælken i. 
Lad saucen koge til den er jævn, ca. 5 min, 
under stadig omrøring. 
Tag gryden fra varmen. 
Rør de kogte makaroni, krabbekød, ost, 
cayennepeber og salt i. 
 
3. Fordel krabbeblandingen i tomatskålene. 
Drys lidt rasp over og bag i ovnen til tomaterne 
er møre og skorpen er gylden, ca. 25 min. 
Server straks. 
 
GENVEJ 
Anvend ostesuppe på dåse i stedet for 
minarine, mel og ost. 
Rør mælken i og fortsæt fra trin 2. 
 
Tomater med krabbe fyld:
Pr. portion: Energi: Kcal 271 = kj 1138 
Kulhydrat 34 g Protein 18 g Fedt 7 g (23%) Fibre 3 g 
• Minarine indeholder mindre fedt end anden margarine. 
• Krabbekød er rigt på protein og kalcium. 
 
Tips:
 
 
En umoden tomat er grynet 
og lidt melet i konsistensen. 
Lad tomaterne modne i stue- 
temperatur, ikke i køleskabet. 
 
 
Øs fyldet i de halve tomater, gerne med lidt top på. 
Tryk fyldet til så tomaterne fyldes godt. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.