Logo

Gæstemad med vildt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gæstemad med vildt

Vildt hører ikke til det billigste, man kan servere, derfor må der kæles lidt for retterne. Se opskrifter på retter der er lidt ud over det sædvanlige

 
Vildt hører ikke til det billigste, man kan servere, derfor må der kæles lidt for retterne. Se opskrifter på seks retter der er lidt ud over det sædvanlige


Gæstemad med vildt 

Øverst fra venstre: Fasan med geléfyldte æbler, Vildtgryde og Hareryg.
Nederst: Vildand, Farseret fasan og Krydret dyresteg.

 
Se opskrifter her:
Fasan med geléfyldte æbler
Hareryg i grøn pebersauce
Stegt vildand med moreller
Farseret fasan med druesauce
Krydret dyresteg
Vildtgryde

 

Fasan med geléfyldte æbler

Til 6 personer. Tilberedningstid: 1¼ time. Ikke særlig fryseegnet

 
# Ingredienser
3 fasaner
salt og peber

10 knuste enebær
3 friske timiankviste
3 store syrlige æbler
100 g smør

2 dl bouillon
2½ dl piskefløde
3 spsk calvados (æblebrændevin)

 
* Tilberedning
1. Rens og tør fasanerne godt og gnid dem ind- og udvendigt med salt og peber.
Bland knuste enebær, timian og æblerne, der er delt i kvarte.
Fyld det i fasanerne.
Luk for åbningen med kød nåle.

 
2. Brun fasanerne i rigeligt smør i en stegegryde på alle sider.
Hæld bouillonen ved.
Lad retten snurre under låg i 45 min.

 
3. Tag fasanerne op og hold dem varme.
Hæld piskefløden i gryden.
Lad det koge igennem.

Kom calvados i og smag saucen til.

 
4. Server kogte kartofler, halve, letkogte æbler med gele samt en salat til.

Gå til toppen af siden

 

Hareryg i grøn pebersauce

Til 6 personer. Tilberedningstid: ca 1 time. Ikke særlig fryseegnet

 
# Ingredienser
10 kg hareryg (2-3 stykker)
salt og peber

4 store, tynde skiver fersk spæk
2 dl rødvin

2-3 spsk grønne peberkorn
4-5 dl piskefløde

1 spsk tomatpuré

 
* Tilberedning
1. Drys kødet med salt og peber og læg tynde skiver spæk omkring.
Bind om det med bomuldsgarn.
Læg kødet i et ovnfast fad.
Brun det midt i ovnen ved 250 °C i ca 10 min.

Dæmp varmen til 160 °C og steg det yderligere i 20 min.

 
2. Kog fadet af med rødvinen og hæld skyen i en gryde.
Hæld nu grønne peberkorn i gryden med rødvinsskyen.
Bring det i kog og tilsæt fløde og tomatpuré.
Lad saucen koge igennem nogle minutter.
Smag saucen til.

 
3. Hæld den varme sauce over kødet, som forinden er skåret i pæne skrå skiver.

Gå til toppen af siden
 

Stegt vildand med moreller

Til 6 personer. Tilberedningstid: ca 1½ time. Ikke særlig fryseegnet

 
# Ingredienser
2 vildænder a 800-900 g
salt og peber

3 syrlige æbler
2 tsk rosmarin
75 g smør

2 dl piskefløde
3 dl rødvin

500 g moreller (eller kirsebær)
2 dl bouillon

saft af 1 appelsin
1 spsk maizenamel

 
* Tilberedning
1. Gnid du istandgjorte ænder godt med salt og peber.
Skær æblerne i både og kom dem i ænderne sammen med rosmarinen.
Luk for åbningen med kødnåle.

 
2. Brun ænderne på alle sider i 50 g smør i en stegegryde.
Dæmp varmen og hæld 2 dl rødvin ved.
Lad ænderne stege møre under låg, ca 1¼ time.

 
3. Tag ænderne op af gryden og læg dem på et varmt fad.

 
4. Kom morellerne i gryden sammen med resten af smørret.
Varm dem igennem og tag dem op med en hulske.
Læg dem omkring ænderne.

 
5. Hæld resten af rødvinen, fløden og bouillon i gryden.
Bring det i kog.
Pres appelsinsaften over.
Rør maizenamelet ud i lidt koldt vand.
Jævn saucen og smag den til.

 
6. Hæld saucen op i en skål og server den til ænderne.
Små pillekartofler, der er vendt i smør og persille, smager fint til.

Gå til toppen af siden
 

Farseret fasan med druesauce

Til 6 personer. Tilberedningstid: ca 1¼ time. Ikke særlig fryseegnet

 
# Ingredienser
4 fasaner
salt og peber
50 g smør

1 dl bouillon


Fars:
250 g hakket kalvekød
2 æg

20 dl piskefløde
100 g fasanlever
10 g smør

1 tsk timian


Sauce:
1 løg
1 gulerod
10 g smør
2 dl rødvin
2 dl fløde

8 knuste enebær
1 klase druer

evt. maizenamel

 
* Tilberedning
1. Gnid de istandgjorte fasaner med salt og peber.

 
2. Rør det hakkede kalvekød sammen med æggene og piskefløden.
Rist den finthakkede fasanlever i 10 g smør og bland det i farsen.
Krydr med salt og peber og timian.

 
3. Kom farsen i fasanerne og luk med kødnåle.
Brun fasanerne på alle sider i 50 g smør i en stegegryde.
Dæmp varmen og hæld bouillonen ved.
Lad det snurre under låg i ca 50 min.

 
4. Hak løget fint til saucen og riv guleroden på den grove side af råkostjernet.
Svits begge dele i 10 g smør i en lille gryde.
Hæld rødvin og fløde i og lad det snurre 15-20 min.
Si blandingen og hæld det tilbage i gryden.

 
5. Spæd med lidt af skyen fra fasanerne og smag skysaucen til med salt og peber og knuste enebær.
Kom halve, udstenede druer i saucen og lad den få et kort opkog.

 
6. Hvis saucen er ret tynd kan den jævnes med lidt maizenamel.
Del fasanerne inden du serveres og giv kartoffelkroketter til samt en salat.

Gå til toppen af siden
 

Krydret dyresteg

Til 6-8 personer. Tilberedningstid: ca 2 timer. Ikke særlig fryseegnet
 
# Ingredienser
1 dyrekølle på ca 2 kg
salt og peber


Kryddersmør:
125 g smør
1 bdt hakket persille
2 tsk rosmarin

2 tsk merian
2 fed hvidløg
5 dl vildtbouillon
2 dl piskefløde

2 spsk maizenamel

 
* Tilberedning
1. Gnid køllen med salt og peber.
Rør smørret blødt og rør hakket persille, rosmarin, merian og knuste hvidløgsfed i.

Fordel kryddersmørret på køllen.

 
2. Læg køllen i bradepanden og brun den ved 250 °C i 15 min.
Tag den ud og dæmp varmen til 160 °C.
Hæld bouillon i bradepanden og sæt den i ovnen igen.

Lad køllen stege 1¼ time endnu, eller til et kødtermometer viser 75 °C.
Tag stegen op af bradepanden og si skyen over i en lille gryde.
Spæd med fløde og lad skyen koge sammen.
Jævn med maizenamel udrørt i vand.

Hasselbackkartofler, ristede svampe og en salat serveres til.

Gå til toppen af siden
 

Vildtgryde

Til 6 personer. Tilberedningstid: ca 1¾ time. Fryseegnet.
 
# Ingredienser
1 kg dyrekød uden ben
2 gulerødder

1 løg
50 g smør
1½ dl rødvin
2 dl bouillon

5-6 enebær
1 laurbærblad
250 g svampe

2½ dl piskefløde
1 spsk hakket persille

 
* Tilberedning
1. Skær kødet i »mundrette« stykker.
Skær gulerødder i skiver og hak løgene groft.
Brun først kødstykkerne i halvdelen af smørret i en stegegryde, brun derefter løg og gulerødder.

 
2. Hæld rødvin og bouillon i gryden og tilsæt enebær og laurbærblad.
Læg låg på og lad retten snurre i 1 time.

 
3. Rist imens svampene i lidt fedtstof i en gryde og kom dem i retten.
Tilsæt piskefløde og smag til med salt og peber.
Drys lidt hakket persille over.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 19.122 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her