 
 
   
Se vores lette opskrift på lækker røget makrel med skøn
dildsauce og tomater. Kombinationen med dild og tomater er fin, det klæder fisken
med et godt modspil
Sæson for makrel: Hele året. Højsæson: August – september
Til 4 personer 
 
# Ingredienser
1 blomkål
1-2 røgede makrel
1 lille salathoved
500 g kogte, kolde kartofler i skiver
2 tomater i både. 
 
Dildsauce 
3½ dl cremefraiche 18 %
3 spsk friskhakket dild
½-1 tsk groft salt
friskkværnet peber. 
 
Pynt: dildkviste. 
 
* Tilberedning
Kog blomkålen i letsaltet vand, ca. 10 min, og afkøl den. 
Rens makrellen og skær den i mindre stykker. 
Anret salatblade i et fladt fad, og læg herpå blomkål sammen
med 
kartoffelskiver, tomatbåde og makrel. 
 
Sauce: Bland cremefraiche med dild, og smag til med salt og
peber. 
Hæld ved serveringen lidt af salatsaucen over blomkålen, og 
server resten i en skål for sig. Pynt anretningen med
dildkviste. 
 
INFO: Makrel eller atlantisk makrel er en fiskeart i
makrelslægten. Det er en hurtigsvømmende fisk, der ofte optræder i store stimer.
Den er udbredt fra Sortehavet og Middelhavet til Island og Nordnorge samt ved
Nordamerikas østkyst. Den kan strejfe dybt ind i Østersøen. Der foregår et
stort fiskeri efter makrel.
 
Se alle de bedste opskrifter med Makrel
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.