Sesamfrø og jordnødder giver denne ret ekstra sprødhed og
smag, og frugtsaften gør saucen smuk blank.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 10 min.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
2 spsk vegetabilsk olie
2 spsk sesamolie
500 g kyllingebryst uden skind og ben, strimlede
250 g broccoli, i små buketter
250 g babymajs, halverede hvis store
1 lille, rød peberfrugt, udkernet og strimlet
2 spsk
sojasauce
2½ dl
appelsinsaft
2 tsk Maizena
2 spsk ristede sesamfrø
60 g ristede, afskallede, usaltede jordnødder
ris eller nudler, tilbehør
* Tilberedning
1. Varm begge olier i en wok ell½r stor, tykbundet pande,
til olien ryger.
Tilsæt kyllingekød og lynsteg, til det er brunet, 4-5 min.
2. Tilsæt broccoli, majs og peberfrugt og lynsteg yderligere
1-2 min.
3. Imens blandes sojasaucen med appelsinsaft og Maizena.
Hæld det i wokken og rør konstant, til saucen er jævnet en
smule og er blevet blank.
4. Rør sesamfrø og jordnødder i og varm det hele igennem i
3-4 min.
5. Øs retten op på et varmt fad og server den med ris eller
nudler.
Næringsindhold:
Kalorier 435. Sukker 10 g. Proteiner 38 g. Fedt 26 g.
Kulhydrater 14 g. Mættede fedtsyrer 4 g.
Kokkens tip
Sørg for at anvende usaltede jordnødder, ellers bliver
retten for salt, fordi sojasaucen også er salt.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.