 
 
  Mørt kyllingebryst med aromatisk mynte og en mild og fin sauce. En letlavet ret som passer fint til en sommermiddag. 
 
Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner 
 
#Ingredienser
4 kyllingebryster à ca. 125 g 
½ spsk hvedemel 
1 appelsin 
½ bundt frisk mynte 
2 spsk olie 
salt og hvid peber 
2 spsk halvtør sherry 
2 dl hønsebouillon 
1 spsk friskpresset citronsaft 
 
* Tilberedning
1. Dup kyllingefileterne tørre. Drys melet over. 
 
2. Halver og pres appelsinen. 
Skyl mynten, nip bladene af og hak dem fint. 
Sæt ovnen på 50 °C - ja 50 °C
 
3. Opvarm olien på en pande og steg 
kyllingebrysterne ved jævn varme, ca 4 min på hver side. 
Læg kyllingen i et ovnfast fad. 
Drys med salt og peber og dæk med folie. 
Sæt dem i ovnen, så de holder sig varme. 
 
4. Hæld sherry, hønsebouillon, appelsin- og citronsaft på
panden. 
Bring saucen i kog. 
Rør godt rundt, så du får smagen fra kyllingen med. 
 
5. Rør mynten i saucen og smag til med salt og peber. 
Tag kyllingebrysterne ud af ovnen og læg dem i saucen. 
Dæk med låg og lad det simre ca. 10 min. 
 
SERVERINGSFORSLAG 
Server med en bladsalat, groft hvidt brød og skivet grøn eller 
gul squash stegt i olie. 
 
Tips:
 
 
Ryst stegepanden med den kogende sauce kraftigt 
eller rør rundt, så stegeresterne fra kyllingen 
løsner sig og giver smag til saucen. 
 
 
Opvarm tallerkenerne ved 50 °C i ovnen. 
Hvis du bruger varme tallerkener, bliver kylling 
og sauce ikke koldt inden serveringen. 
 
Kyllingefilet med mynte: 
Pr. portion: Energi: Kcal 196 = kj 823 
Kulhydrat 2 g Protein 29 g Fedt 8 g (37%) Fibre 0 g
 
• Kyllingebryst indeholder få kalorier og meget lidt fedt. 
• Mynte er rigt på æteriske olier og hjælper til at spare på
saltet. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Fjerkræ
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.