Logo

Hjemmelavet medisterpølse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hjemmelavet medisterpølse 

 
På billedet fra venstre: Hjemmelavet medisterpølse - pølsen er ved at blive fyldt. I midten: Sprængt, glaseret medisterpølse. Til højre: Stegt medisterpølse med stuvet grønkål.
Bagved fra venstre: Medisterpølse i øl. Til højre bliver medisterpølsen serveret i tomatsauce.

 
Alle kan lide pølser og ikke mindst en hjemmelavet medisterpølse smager dejligt. Her får du et større udvalg af spændende opskrifter på dejlig medisterpølse

 
Se opskrifterne:
Hjemmelavet medisterpølse
Sprængt, glaseret medisterpølse
Stegt medisterpølse med stuvet grønkål
Medisterpølse på grill
Medisterpølsen i tomatsauce
Medisterpølse i øl
Medisterpølse med grønsager
Medisterpølse à la Stroganoff

 
Hjemmelavet medisterpølse 

Hjemmelavet medisterpølse

Tilberedningstid: ca. 1 time. Fryseegnet
 
# Ingredienser:
1½ kg magert flæskekød fx skinkekød
½ kg spæk
1½ liter flæske- el. kalvesuppe evt. bouillon af terning
1 tsk allehånde
1 tsk nellike
½-1 tsk reven muskatnød
salt, peber
7-8 m rensede svinetarme

 
* Tilberedning:
1. Skær kød og spæk i mindre stykker, fjern sener og hinder og
mal blandingen 1-3 gange gennem kødmaskinen.
Hvis pølsen ønskes grov skal den kun 1 gang gennem kødmaskinen,
flere gange, hvis den ønskes finthakket.

 
2. Rør den hakkede kødblanding med suppen.
Tilsæt suppen lidt ad gangen, farsen skal være ret lind.
Krydr med allehånde, nellike, muskatnød, salt og peber.

 
3. Skyl tarmene i lunkent vand og del dem i ca. 50 cm lange stykker.
sæt pølsehornet på kødmaskinen.
Træk tarmstykkerne på pølsehornet og kom farsen i kødmaskinen.


4. Træk lidt frem af tarmstykket, slå en knude og kør forsigtigt farsen
gennem maskinen, samtidig med der trækkes let i tarmen, så det fyldes jævnt.
Tarmen skal kun fyldes ¾,
der skal være plads til at farsen kan udvide sig under kogning og stegning.

 
5. Medisterpølsen er nu klar til brug.
Den kan koges 15-20 min ved svag varme.
Pølsen kan serveres kogt eller ristet få min i brunet fedtstof.
Eller den kan ristes 15-20 min i letbrunet smør eller
margarine uden forudgående kogning.
Til toppen


Hjemmelavet medisterpølse 

Medisterpølse, stegt

Til 4 personer. Tilberedningstid: 10 min. Stegetid: 15-20 min. Kan fryses, men forringes.
Medisterpølsen er fryseegnet rå

 
# Ingredienser:
¾ kg medisterpølse
50 g smør el. margarine

 
* Tilberedning:
1. Smelt fedtstoffet gyldent, læg medisterpølsen på og
lad den stege 8-10 min ved svag til jævn varme.
Vend pølsen og steg den anden side på samme måde.

 
2. Skær pølsen i mindre stykker og server den med stuvede grønsager eller
flødestuvet grønkål, kartoffelgratin, ristede kartofler eller stuvede kartofler.


Hjemmelavet medisterpølse 

Eller læg medisterpølsen i et fad og hæld en Italiensk tomatsauce over,
Til toppen

 

Medisterpølse på grill

Kog medisterpølsen, pensl den med olie og læg den på grillristen 10-15 cm fra glødelaget.
Grill pølsen få min på hver side.

 

Hjemmelavet medisterpølse 

Medisterpølse i øl

Til 4 personer. Tilberedningstid: 20 min. Kogetid: 15-20 min. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser:
600-700 g medisterpølse
1 øl
1 porre
2 gulerødder
2-3 laurbærblade
2-3 kviste timian
2-3 blade salvie el. 1;2 tsk tørret
salt

 
* Tilberedning:
1. Læg medisterpølsen i en gryde, hæld øl ved og tilsæt porreringe,
gulerodsskiver, laurbærblade, timian, salvie og salt.

 
2. Bring langsomt gryden i kog.
Lad medisterpølsen koge ved svag varme 15-20 min.

 
3. Tag pølsen op og hold den varm.
Bring suppen i kog og jævn den ganske let.
Server saucen til medisterpølsen sammen med kartofler og kogte grønsager.
Til toppen

 

Medisterpølse med grønsager

Lad 6- 7 skiveskårne kartofler snurre i 50 g smør eller margarine
sammen med 2 skiveskårne gulerødder og 2 løg i ringe.
Hæld 4-5 dl bouillon ved og læg 500-600 g medisterpølse i gryden.
Lad retten snurre sammen ca. 20 min, til pølsen er kogt.
Tag pølsen op og tilsæt ½ blomkål i buketter og lad retten snurre yderligere 10 min.
Skær pølsen i mindre stykker og læg dem ned i gryden sammen med 200 g ærter.
Varm retten og drys med persille. Giv brød til.

 

Hjemmelavet medisterpølse 

Sprængt, glaseret medisterpølse

Til 4 personer. Tilberedningstid: 25 min. Trækketid: 1 døgn. Kogetid/stegetid: 20-25 min. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser:
% kg medisterpølse
5 spsk salt
1 spsk sukker
Til gratinering:
3 spsk sennep
1 spsk farin
2 tsk kartoffelmel
1 æggeblomme
rasp

 
* Tilberedning:
1. Bland salt og sukker og fordel det over medisterpølsen.
Lad pølsen trække med blandingen på et koldt sted 1 døgn.
Vend af og til pølsen, så alt kommer i forbindelse med saltet.

 
2. Læg pølsen i vand, bring det langsomt til kogepunktet.
Lad pølsen koge svagt ca. 15 min.
Læg den velafdryppede pølse, skær den evt. i mindre stykker,
i et smurt, ovnfast fad.

 
3. Rør sennep, farin, kartoffelmel og æggeblomme sammen og
fordel det over medisterpølsen.
Sigt et tyndt lag rasp over.

 
4. Sæt pølsen i ovnen ved 250 °C i 5-10 min, til overfladen er gylden.

 
5. Server pølsen med stuvet grønkål eller kogte grønsager.
Til toppen

 

Hjemmelavet medisterpølse

Medisterpølse à la Stroganoff

Til 4 personer. Tilberedningstid: 30 min. Kogetid/stegetid :20-25 min. Fryseegnet

 
# Ingredienser:
600-700 g medisterpølse
2-3 løg
250 g champignon
1 peberfrugt
50 g smør el. margarine
1 dåse koncentreret tomatpuré (70 g)
1 bæger cremefraiche 38% (175 ml)
evt. 1 dl bouillon af terning
salt
200 g ærter

 
* Tilberedning:
1. Kog medisterpølsen i letsaltet vand ca. 15 min.
Skær pølsen i mindre stykker.

 
2. Pil løgene og hak dem.
Rens champignon og skær dem i skiver.
Skær peberfrugten i strimler.

 
3. Smelt fedtstoffet gyldent og rist først pølsestykkerne heri,
dernæst løg og champignon.
Tilsæt peberfrugtstrimler, tomatpuré, cremefraiche og evt. bouillon.
Lad det snurre sammen 4-5 minutter.
Krydr med salt og varm ærterne i retten.

 
4. Server medisterpølse à la Stroganoff med kartoffelmos, kogte kartofler eller løse ris til.
Til toppen

 

Se alle de bedste opskrifter med Medisterpølse

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 8.938 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her