Logo

Pølsebiksemad.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pølsebiksemad. 

 
Biksemad er en klassisk dansk ret lavet af tern, kød, pølser, kartofler og løg. Traditionelt var det et måltid lavet på rester, men i disse dage er det en elsket ret, ofte lavet på friske madvarer.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 20 min. Stegetid: 8-10 min. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser:
400-500 g røget medisterpølse el. 6-8 bayerske pølser el. wienerpølser el. knækpølser
2-3 løg
8-10 kogte kartofler
50 g smør el. margarine


Tilbehør:
4 æg
25 g smør el. margarine
evt bdt persille

 
* Tilberedning:
1. Skær pølserne i mindre stykker.
Hak løgene og skær kartoflerne i terninger.
Smelt fedtstoffet og rist løgene heri.
Tilsæt pølser og dernæst kartofler og lad biksemaden varme godt igennem.

 
2. Smelt fedtstoffet (25 g) og slå æggene ud på panden og lad dem stivne.

 
3. Server biksemaden direkte fra panden, læg spejlæggene ovenpå og
drys evt. med hakket persille.
Giv syltede agurker og rødbeder til.

 

Tips: Du kan også tilsætte ristet bacon i små stykker, eller æbletern

 

Se alle de bedste opskrifter med Pølser

 

Pølsebiksemad.

 
INFO: Biksemad er en varm ret, som tilhører det traditionelle danske køkken.
Stykker/tern af kogt kartoffel blandes med løg og kødstykker og steges på en varm pande. Retten serveres med spejlæg og syltede rødbeder og gerne med HP-sauce, worcestershire sauce (engelsk sauce) og ketchup til, samt ofte med rugbrød ved siden af. Retten kan også serveres med bearnaisesauce.
Retten er oprindelig en måde at anvende rester fra tidligere måltider.
Biksemad er oprindeligt et sømandsudtryk for plukkekød, hvorfor biksemad med stor sandsynlighed har nære relationer til det maritime køkken. Biksemad kan, så vidt vides, dateres tilbage til 1800-tallet. Den svenske "pyttipanna" er den samme ret som biksemad.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.246 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her