 
 
   
Her får du klejner i flere spændende udgaver. Vælg mellem
orange, med mandler, med valnødder med pekannødder eller med cashewnødder. Det
er frækt.
Forberedelse: 30 min. 
Tilberedning: 15-20 min.  4
personer. 
 
# Ingredienser
2 æg
80 g melis
80 g smeltet, usaltet smør 
300 g sigtet hvedemel + 1 spsk til arbejdsbordet
1 tsk bagepulver
1 nip salt
2 cl orangeblomstvand
olie til dybstegning 
1 glas orangeblomsthonning
50 g afskallede pistacienødder 
 
* Tilberedning
Pisk æg og sukker. 
Rør smørret i, tilsæt mel, bagepulver, salt og
orangeblomstvand. 
Ælt, til det er jævnt. 
Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og 
lad dejen hvile 20 min ved stuetemperatur. 
 
Vend dejen ud på et meldrysset arbejdsbord, og rul den ud, 
så den er ½ cm tyk. 
Skær den i 20 cm lange og 2 cm brede strimler, og 
lav en knude på hver, uden at dejen brister. 
 
Opvarm en dyb sauterpande med olie til dybstegning. 
Læg et 1 hold klejner i, når olien er varm, og lad dem blive
brune. 
Fortsæt, og undgå at overfylde panden. 
Lad klejnerne dryppe af på køkkenrulle 5 min. 
Læg klejnerne på et fad, dryp med honning og 
drys med hakkede pistacienødder. Serveres varme eller kolde.
 
Klejner med mandler
Udskift pistacienødderne med 50 g smuttede, hakkede mandler.
 
Klejner med valnødder
Udskift orangeblomstvandet med 2 spsk cognac og 
pistacienødderne med hakkede valnødder.
Tilsæt 1 nip kanel.
 
Klejner med pekannødder
Brug 50 g hakkede pekannødder pg anvend saltet smør.
 
Klejner med cashewnødder
Udskift pistacienødderne med hakkede cashewnødder og 
orangeblomstvandet med ½ glas appelsinsaft.
 
Se alle de bedste opskrifter med  Dessert  Is og sorbet  Frugt og bær  Tærter  Klejner 
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------