
 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 40 min. Stegetid: ca. 1 time. (4 personer) 
Middelsvær at lave. Retten er dyr. Retten kan fryses. 
 
# Ingredienser til Agerhøne
i kål:
2 agerhøns (gerne ældre) 
50 g fersk spæk i tynde skiver 
250 g røget flæsk 
1 lille hvidkålshoved 
2 gulerødder 
1 løg 
1-2 fed hvidløg 
50 g smør  
2 dl vand eller hønsebouillon 
4 enebær 
lidt reven muskatnød 
lidt reven skal af usprøjtet citron 
2 tsk sukker 
salt og peber 
Cocotte, lågfad eller gryde, der tåler ovn 
 
* Sådan laves Agerhøne
i kål:
1. Gør agerhønsene i stand. Se Agerhøne. 
 
2. Krydr agerhønsene indvendigt med salt og peber og omvind
dem med tynde spækskiver. Dæk især brystet. 
 
3. Skær hvidkålshovedet i kvarter, fjern stokken og skær
kålen i brede strimler. 
 
4. Kom kålen i letsaltet, koghedt vand i 5 min. Lad den
dryppe af i en sigte. 
 
5. Brun agerhønsene i smørret i en tykbundet gryde. 
Tag dem op, og kog gryden af med vandet (bouillonen). Gem
det. 
 
6. Skær flæsket i terninger og brun dem i gryden. 
Tilsæt det snittede løg og det finthakkede hvidløg. Snur løgene
klare, de må ikke brune. 
 
7. Læg halvdelen af kålen i en cocotte eller gryde. 
Læg herover skivede gulerødder og flæsketerninger og løg fra
gryden. 
Krydr med salt, peber, knuste enebær, reven muskatnød, reven
citronskal og sukker. 
Sæt ovnen på 180°C. 
 
8. Læg agerhønsene i gryden. Dæk med resten af kålen og hæld
afkoget ved. 
 
9. Læg låg på gryden eller cocotten og stil den i ovnen i
mindst 1 time. 
Når låret løsner let, er fuglen færdig. 
 
Tips: I stedet for enebær, muskat, citronskal og sukker kan
man krydre med fx timian, laurbærblad og persille. 
Kan fryses; holdbarhed: 1-3 måneder. 
Se de bedste opskrifter med
Agerhøne
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------