 
 
   
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, bouillon: 1
time Stegetid: ca. 2 timer Middelsvær at lave. Retten er dyr. (4 personer) 
 
# Ingredienser til And
i rødvin:
1 (friskslagtet) and (2,5-3 kg) 
salt og peber 
1 pastinak 
6 skalotteløg 
2,5 dl rødvin (bordeaux) 
2 tsk Maizenamel 
1,5 dl fløde 
 
Andebouillon:
lidt smør eller andefedt 
hvirvelhals, kråse, hjerte og vingespidser 
1 lille (skalotte) løg 
Ufarvet bomuldsgarn eller kødnåle 
Ovnfast fad eller lille bradepande 
 
* Sådan laves And i
rødvin:
1. Skær vingespidser, hvirvelhals og gump fra. 
 
2. Svits vingespidser, hvirvelhals (delt en gang), indmad og
det grofthakkede løg i lidt smør eller andefedt, dæk med koldt vand og lad det
koge småt under låg 1 time. 
Si bouillonen.
 
3. Sæt ovnen på 225°C. Skræl pastinakken og skær den i
terninger. 
Pil og halver løgene. 
Kom ca. halvdelen af pastinakterninger og løg i anden. 
Luk med kødnåle eller sy med ufarvet bomuldsgarn. 
 
4. Gnid anden med salt og peber. 
Læg den i et ovnfast fad eller en lille bradepande med
brystet nedad. 
Steg den midt i ovnen, 15 min. 
Vend anden og steg den endnu 15 min. 
Dæmp varmen til 160 °C. 
 
5. Hæld fedtet fra. Kom resten af urterne og rødvinen i
fadet. 
Steg anden 1½-2 timer afhængig af størrelsen. 
 
6. Tag anden op af bradepanden og hold den varm i den
slukkede ovn, mens saucen laves. 
 
7. Si skyen over i en gryde. Lad skyen stå til fedtet har
samlet sig og skum det. 
Kog skyen lidt ind og tilsæt ca. 2 dl andebouillon. 
Rør Maizenamelet ud i fløden og pisk det i skyen. 
Lad saucen småkoge et par min. og smag den til med salt og
peber. 
 
8. Tag fyldet ud. Skær anden ud (se: And) og anret den på et opvarmet fad. 
Læg urterne ved og hæld evt. lidt sauce over. Server resten
af saucen til. 
Annakartofler kan serveres til. 
 
Tips: Majroer eller persillerod kan erstatte pastinak. 
Se flere
opskrifter med And 
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------