Logo

Stegt and med krydderurter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt and med krydderurter

 
Stegt and med krydderurter serveres her med vilde mandelkroketter og grønne ærter. Opskrift på virkelig lækker og nem helstegt and, med skøn sauce. Saftig and med meget smag.
Til 4-5 personer. Tilberedningstid: ca ½ time. Stegetid: ca 2 timer. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
1 frisk eller optøet and, 2½ kg
salt og peber

1 store løg
1 bdt persille
2 spsk klippet dild
1 tsk rosmarin

1 tsk basilikum


Sauce:
½ liter sky og suppe eller bouillon
3-4 spsk cremefraiche

salt og peber

 
* Tilberedning
1. Gnid anden indvendigt med salt og peber.

 
2. Pil og hak løget fint.
Bland det med godt halvdelen af den hakkede persille og 1 spsk af dilden.
Bland rosmarin og basilikum i.

 
3. Kom krydderurtefyldet i anden og luk med kød nåle eller sy med ufarvet bomuldsgarn.

 
4. Læg anden med rygsiden opad på risten over bradepanden.
Sæt bradepanden i en 250 °C varm ovn i 15 min.
Vend anden og brun den atter 15 min ved 250 °C.

 
5. Dæmp varmen til 175 °C og hæld lidt vand i bradepanden.
Drys anden med salt og peber.
Steg endnu 1½ time.

 
6. Kom resten af krydderurterne på oversiden af anden og steg den færdig 15 min endnu.
Anden kan evt. efterbrunes ved 250 °C med åben ventil eller let åben ovndør.

 
7. Hæld skyen fra bradepanden over i en gryde og spæd med suppe eller bouillon, så der er 6 dl i alt.
Bring det i kog og tilsæt cremefraiche.
Smag til med salt og peber.
Skysaucen kan evt. jævnes.


8. Skær anden for og anret den på et varmt fad, så hel som muligt.
Server skysaucen til sammen med mandelkroketter.




Udskæring af stegt and og gås

Når den stegte and eller gås udskæres gøres det sådan:

Snit med en skarp kniv langs brystbenet.

Løsn brystkødet ved at føre kniven tæt til ribbenene og skær kødet fri helt ned hvor ribbenene slutter.

Skær brystbenet i pæne skrå skiver.

Læg dem tilbage på skroget.

Skær lårene fra kroppen i leddet og skær hver lår i 2 stykker.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (6 stemmer)
Siden er blevet set 8.586 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her