Logo

At stege kød i ovn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

At stege kød i ovn 

 

Det er praktisk og nemt at stege kød i ovn. Det er blot at krydre det, sætte stegetermometeret i og lægge kødet i et fad. Derefter passer stegen sig selv.

Vælg et ikke for lille stykke kød. Ikke under 1 kg til ovnstegning men heller ikke over 2½ kg.

Og kødet bør være mørt.

 
Salt og krydderier
Gnid 1 tsk salt og ¼ tsk sort eller hvid peber per kg ind i kødet. Til svinekød er ingefær, rosmarin og salvie gode krydderier. Til lam passer basilikum, oregano, rosmarin og hvidløg. Du kan også bruge en færdig blanding.

 
Kødtermometer vigtigt
For at få den rette indertemperatur skal termometeret placeres rigtigt. Spidsen skal sidde midt i kødets tykkeste del. Helst skal hele røret være inde, for at den korrekte temperatur vises.

 
Passende fade
Vælg et ovnfast fad af en størrelse der passer til stegen. Fadet skal kun være lidt større end stegen. Så bliver der en fin sky til saucen. Gode materialer til fade er ovnfast glas eller keramik.
Disse kan også bruges i mikroovnen. En lille bradepande eller stegepande, der tåler ovnvarmen, er også godt.

 
Risten behøves ikke
Kødet bliver mere ensartet stegt, hvis det lægges direkte i fadet eller bradepanden. Sæt det på ovnens nederste rille.

 
Varm eller kold ovn?
Som regel sættes kød i en varm ovn, men kan sættes i en kold ovn, da bliver stegetiden ca 20 minutter længere. Husk at en stegeso altid skal i en kold ovn, efter at den har ligget i vand et stykke tid.

 
Rigtig ovnvarme
Oksekød kan steges ved 125 °C eller 175 °C. Vælg 125 °C til roastbeef eller oksesteg hvis kødet skal være rosa indeni. Stegetiden bliver noget længere, men kødet svinder mindre.
Svine-, lamme- og kalvekød steges ved 175 °C.


At stege kød i ovn 

1. For at få en ensartet stegning og pænere skiver bør du snøre et ujævnt stykke kød.
Brug kraftig bomuldstråd.
Gnid kødet med salt og passende krydderier.


At stege kød i ovn 

2. Stik stegetermometeret ind så spidsen sidder midt i kødets tykkeste del.
I aflange stege stikker du det i fra den korte side.
I runde stege skal det i lidt på skrå ovenfra.


At stege kød i ovn 

3. Læg stegen i et passende fad uden rist. Fadet skal kun være lidt større end stegen.
Opvarm ovnen til den rette temperatur.
Sæt fadet på ovnristen på den nederste rille i ovnen.
Steg til den ønskede indertemperatur alt efter kødtype, og hvor gennemstegt du vil have stegen (efter opskriften).


At stege kød i ovn 

4. Tag stegen ud, når inder-temperaturen er nået.
Læg den på et skærebræt og dæk med alufolie.
Lad stegen hvile 15 minutter.
Hvis du skærer i stegen straks, vil kødsaften løbe ud og kødet bliver tørt.
Mål skyen op og pisk i fadet med lidt vand eller bouillon af vand og terning.
Jævn evt. skyen med lidt maizena.
OBS! Brug ikke fastbrændt sky. Den smager ikke godt.

 

Se alle de bedste opskrifter med At stege kød i ovn

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.631 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her