 
 
   
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Skal trække: mindst 12 timer Stegetid: ca 35 min. Hviletid: ca 15 min. Let
at lave. Høj pris.  Fryse-egnet. 6
personer. 
 
# Ingredienser
til Culotte, marineret, stegt:
1 culotte (ca 1 kg) 
 
Marinade:
3-4 dl rødvin 
2 spsk olie 
1 kvist timian 
salt og peber 
 
Sauce:
den siede marinade 
1 dl bouillon 
1 spsk hvedemel 
3 spsk vand 
salt og peber 
*
Sådan laves
Culotte, marineret, stegt:
1. Rør rødvin, olie,
salt og peber sammen og kom timiankvisten i. 
 
2. Læg culotten i en
frysepose og hæld marinaden over. 
Læg posen i en skål.
Lad culotten trække
mindst 12 timer i køleskab. 
Vend den et par
gange under marineringen. 
 
3. Tag culotten op
og dup den tør (med køkkenrulle). 
Rids fedtlaget i
striber eller tern med en skarp kniv. Drys med lidt salt. 
 
4. Læg culotten på
risten over bradepanden. 
Stil den i en 225 °C
varm ovn, og lad den brune i 10 min. 
 
5. Dæmp varmen til
170 °C og steg videre i ca 25 min. 
Et stegetermometer
skal vise 62 °C i midten af culotten. 
 
6. Tag stegen ud og
læg den på et varmt fad. 
Dæk den godt med
folie og læg et viskestykke omkring. 
Lad stegen trække
sådan 10-15 min, før der skæres af den. 
Så når varmen at
fordele sig i kødet og saften bliver, hvor den er. 
 
7. Sauce:
Si marinaden og hæld
den i en gryde, lad timiankvisten koge med saucen. 
Tilsæt bouillonen og
evt. sky fra stegningen, og lad det koge op. 
Fjern timiankvisten.
Ryst hvedemel og
vand sammen. 
Hæld det i saucen
under piskning. Smag til med salt og peber. 
 
8. Forskæring:
Skær culotten i
skiver på tværs af muskelfibrene, det vil sige lidt skråt fra den brede ende. 
Se evt.: Culotte, udskæring af
 
Tips: Marineret culotte bevarer det rå køds røde
farve også efter stegningen. 
Den marinerede
culotte kan også intervalsteges, det vil sige steges i to omgange, med pause
imellem. Det er en mere nænsom behandling af et godt stykke kød. Se Culotte, ovnstegt. 
Kan fryses rå.
Holdbarhed: ca 1 år. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Culotte
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO
ooo -----------