Logo

Culottesteg med grønsager og nougattrifli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Culottesteg med grønsager og nougattrifli

 
Culotten er et velsmagende stykke kød, og når bare du husker at bruge et stegetermometer og være omhyggelig med udskæringen, så kan det ikke gå galt. Afslut middagen med en lækker trifli med marinerede rosiner, nougatcreme og makroner.
Arbejdstid: 45 min. Stegetid: ca 45 min. Fryseegnet. 4 personer. Er I kun to Culottesteg med grønsager og nougattrifli så halver opskriften

 
# Ingredienser til Culottesteg med grønsager:
1 culottesteg af ungkvæg eller okse (1 kg)
15 g smør
1 spsk olie
salt og friskkværnet peber

 
Sauce:
4 dl kalve- eller oksebouillon
2 spsk hvedemel
1 dl rødvin
15 g smør

 
Tilbehør:
250 grønne bønner
250 g gulerødder
15 g smør eller 1 spsk olie
kogte kartofler
hakket persille


* Sådan laver du Culottesteg med grønsager:
Dup kødet med køkkenrulle.
Varm en pande og brun kødet i gyldenbrunt smør og olie.
Krydr med salt og peber og læg kødet i et ovnfast fad.
Sæt det i ovnen og tænd på 150 °C.
Steg kødet til det er rosa ca 45 min, til centrumtemperaturen målt med stegetermometer er 60 °C.
Lad kødet hvile tildækket i 15 min.

 
Nip og skyl bønnerne.
Skræl gulerødderne og skær dem i stave.
Blancher grønsagerne i kogende, letsaltet vand 2-3 min.
Dryp dem af og sauter dem blanke i lidt smør eller olie og krydr med salt og peber.

 
Giv bouillonen et opkog og tilsæt evt. kødsaften fra stegen.
Hæld mel og vin (eller vand) i en jævnings-ryster og ryst kraftigt.
Pisk det i den kogende bouillon og kog ca. 5 min.
Pisk evt. en klat smør i saucen.
Smag den til med salt og peber.

 
Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene. Start fra spidsen og skær næsten halvdelen af stegen. Vend og skær den anden vej.
Server culottestegen med kartofler med persilledrys, grønsager og sauce.

 
Se mere om hvordan du laver den bedste udskæring af culotte: Udskæring af culotte

 
Culottesteg med grønsager og nougattrifli

 
Nougattrifli med marinerede rosiner
Afslut middagen med en lækker trifli med marinerede rosiner, nougatcreme og makroner.
Læg rosinerne i blød i god tid. Vi har brugt cognac, men rom er også godt.
Arbejdstid: 20 min. Hviletid: 3 timer Ikke fryse-egnet. 4 personer. Er I kun to Culottesteg med grønsager og nougattrifli, så halver opskriften.

 
# Ingredienser til Nougattrifli med marinerede rosiner:
2 dl rosiner
1 dl cognac (eller appelsinsaft)
1 dl appelsinsaft
8 knuste makroner
200 g blød nougat
1½ dl piskefløde
Pynt: citronmelisse
*

 
Sådan laver du Nougattrifli med marinerede rosiner:
Læg rosinerne i blød i cognac og appelsinjuice i mindst 3 timer.
Knus makronerne og læg dem i bunden af fire portionsglas.
Dryp med saft fra rosinerne.
Smelt nougat i en skål over vandbad.
Pisk fløden til blødt skum og vend det sammen med nougaten.
Fordel nougatcremen i glassene og sæt dem i køleskabet ca. 1 time, til de er stivnede.
Fordel rosinerne på toppen og pynt med citronmelisse.

 
Se flere dejlige desserter her

 
Culottesteg med grønsager og nougattrifli


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 22.569 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her