Logo

Frugtfyldt pavlova dessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frugtfyldt pavlova dessert 

 
Sprød på ydersiden og lidt sej og cremet indeni. Denne imponerende dessert er fyldt med cremet yoghurt og farvestrålende frugt. Den er festlig
• Passionsfrugt, kiwi og jordbær bidrager med masser af C-vitamin og fibre.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 1 time og 30 min. 8 stk.

 
# Ingredienser:
1 spsk smeltet smør eller margarine
2 spsk Maizena
6 æggehvider
½ tsk bagepulver
3 dl sukker
1½ tsk hvidvinseddike
1 tsk vaniljesukker
4 passionsfrugter
4 kiwi, skrællede og skivede
1 liter jordbær, rensede og halverede
4 dl frugt yoghurt, fx Peach Melba

 
* Tilberedning:
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Beklæd en springform 24 cm. i diameter med bagepapir.
Papiret skal være mindst 4 cm højere end kanten.
Pensl formens bund og sider med fedtstof og drys
halvdelen af Maizenaen over (se Tips).

 
2. Læg æggehvider og bagepulver i en skål.
Pisk æggehviderne til hvidt og fast skum.
Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, under piskning på
højeste hastighed.
Stop piskningen når alt sukkeret er kommet i.
Pisk vineddike, resten af Maizenaen og vaniljesukkeret i
ved lav hastighed.
Hæld massen i den forberedte form.

 
3. Lav en fordybning med bagsiden af en ske midt i marengsen.
Marengskanten skal være ensartet tyk, ca. 2 cm.
Sæt formen i ovnen. Sænk varmen til 125 °C.
Bag i 1½ time.
Sluk for ovnen og lad marengsen stå i ovnen ½ time.

 
4.Mos halvdelen af jordbærrene i yoghurten.
Bland passionsfrugtens kød med resten af jordbærrene.

 
5. Lad marengsen køle af på en rist.
Læg marengsen på et fad. Hæld yoghurten i.
Læg skivet kiwi og frugtblanding på.

 
Frugtfyldt pavlova dessert:
Pr. stk.: Energi: Kcal 255 = kJ 1071
Kulhydrat 52 g Protein 5 g Fedt 3 g (10%) Fibre 5 g

 
Tips:


Frugtfyldt pavlova dessert 

Hvis formen pensles med fedtstof og dækkes med
Maizena bliver marengsens ydre skal ekstra holdbar.
Vend Maizenaen i formen til den er dækket.


Frugtfyldt pavlova dessert 

Tag marengsen ud af formen ved først at løsne
den fra kanten med en spatel.
Stil formen på en dåse eller lignende og tag kanten af.

INFO: Pavlova er en marengs-baseret dessert, om typisk er toppet med flødeskum og friske bær og/eller frugter. Desserten består af en marengsbund, der typisk bages med en fordybning, hvor der er plads til flødeskum eller creme, som derefter toppes med friske sæsonbestemte bær, såsom jordbær og blåbær, og frugter, såsom ferskner eller kiwifrugt.

Desserten blev opfundet i enten Australien eller New Zealand i begyndelsen af det 20. århundrede, og den er opkaldt efter ballerinaen Anna Pavlova, da hun besøgte landende på sine turnéer.  Oprindelsen af desserten har været et diskussionsemne mellem de to lande i mange år.

Den er en populær og vigtig ret i både australsk og newzealandsk madkultur med dens relativt enkle opskrift, og er ofte serveret til højtider og fester. På engelsk omtales den også som "the pav", og desserten er oftest identificeret med sommerperioden, men den serveres hele året rundt i mange australske og newzealandske hjem. 

 
Se alle de bedste opskrifter med Desserter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.308 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her