Logo

Fyldte ferskner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fyldte ferskner 

 
En sommerlig og frisk dessert med et delikat dække af sprød marengs - dette er den perfekte sommerdessert. Luftig og let.
• Ferskner indeholder meget beta-karoten.
• Marengs indeholder intet fedt.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 6 portioner
 
# Ingredienser:
3 store ferskner
2½ dl (150 g) friske eller frosne, optøede blåbær
2 spsk appelsinjuice
2 æggehvider
½ dl sukker

 
PYNT:
flormelis, blåbær og mynte

 
* Tilberedning:
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Flå, halver og udkern fersknerne.
Dup dem tørre og stil dem på en plade med bagepapir.
Fordel blåbærrene i hullerne efter stenene og dryp
med appelsinjuice.

 
2. Pisk æggehviderne til fast skum med en mixer.
Tilsæt sukkeret lidt ad gangen.
Pisk til massen danner små toppe, når piskeriset
tages op af skålen.

 
3. Fordel marengsen over de halve ferskner.
Brug gerne en sprøjtepose.

 
4. Bag fersknerne til marengsen er gylden, ca. 10 min.
Anret dem på tallerkener og sigt lidt flormelis over.
Pynt med mynte og blåbær.

 
GENVEJ
Anvend ferskner fra dåse i stedet for friske ferskner.
Lad dem løbe af og tør dem med køkkenrulle.
Fortsæt som anvist.
Ferskner i egen saft indeholder færre kalorier end
ferskner syltede med sukker.
Skær evt. en lille bid af ferskenens bund, så den
står mere stabilt.

 
Fyldte ferskner:
Pr. portion: Energi: Kcal 81 = kJ 337
Kulhydrat 18 g Protein 2 g Fedt O g (0%) Fibre 3 g

 
Tips:


Fyldte ferskner 

Fyld en lille plastpose med marengs og klip et lille hul 
i det ene hjørne.
Tryk på overdelen af posen og sprøjt marengsen ud.

 
Ferskner og nektariner har sæson fra maj til oktober.
Begge sorter kan anvendes i denne opskrift.
De friske frugter kan opbevares i en plastpose
i køleskabet op til 5 dage.

 
Se alle de bedste opskrifter med Desserter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.776 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her