 
 
 
 
En lækker ribbensteg med sprød svær er altid populært - her
får du den helt klassiske og enkle opskrift på god gammeldags ribbensteg og
medisterpølse.
til 4 personer
 
# Ingredienser
1½ kg svinebryst, stegestykke
¾ kg medisterpølse 
¾ l vand 
salt 
 

* Tilberedning
1. Sværen og lidt af
spækket skæres fra, og stegestykket 
lægges i bradepanden
(ikke på risten). 
 
2. Stegen brunes i
ovnen, der er forvarmet til 230 °C, i 20-30 min. 
Salt drysses på,
vand tilsættes, og stegningen fortsættes ved 
150-160 °C i ca. 1½
time. 
 
3. Medisterpølsen
steges på en pande ved svag varme i ca. 20 min. 
Retten serveres med sauce,
kartofler og rødkål. 
 

Tips: 
Stegestrimlen
befriet for sværen og lidt af spæklaget kan også 
skæres ud i stykker
med et ben ved hvert, steges i en gryde eller 
på grill og serveres
som "revelsben". 
 
Se alle de bedste opskrifter med Grisekød Se også Gris, udskæring af
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.