Logo

Kålrabigryde - dejlig opskrift

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kålrabigryde - dejlig opskrift

 
De mange sorter af rodfrugter og kål er velegnede i gryderetter, hvor man ønsker et billigt fyld. Kålrabi, knudekål eller glaskål har fx fået en renæssance ...
Til 6-8 personer. Tilberedningstid: ca 1½ time. Fryseegnet.

 
# Ingredienser
1 kg letsaltet flæsk (evt kylling eller oksekød)
1 kålrabi

8 kartofler
2 gulerødder

2 løg
2 laurbærblade
1 stilk timian
salt og hele peberkorn

1 bdt persille
10 g smør

 
* Fremgangsmåde
1. Læg flæsket i en gryde og fyld op med koldt vand, så det dækker.


2. Bring det i kog og skum.
Læg peberkorn, laurbærblad og timian i gryden.
Læg låg på og lad det koge ved svag varme i ca 45 min, til kødet er mørt.

 
3. Tag kødet op og skær det i skiver. Hold det varmt.
Fjern laurbærblade, timian og peberkorn.

 
4. Rens grønsagerne og skær dem i småstykker.
Læg dem i gryden og lad dem koge meget møre.
Pisk eller mos dem til en tyk jævning.

Rør smørret i og smag til.

 
5. Anret kødet oven på mosen og drys med hakket persille.

 
6. Server rugbrød til og sæt stærk sennep på bordet.


Kålrabigryde - dejlig opskrift 

Kålrabi findes både hvide og lilla.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.423 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her