Dette er en klassisk
italiensk ret. Den skal egentlig tilberedes med kalvekød, men bliver helt fin
med skinkekød. Saucen er noget ganske specielt - en blanding af friske
champignoner, tomater, løg og de herligste krydderurter. En fryd for både øjne
og gane.
Tid: 25-30 min. 4
pers.
# Ingredienser
4 skiver
skinkeschnitzel ( 500 g)
PANERING:
3-4 spsk hvedemel
2-3 æg
1½ dl reven ost
¼ tsk hvid peber
salt
STEGNING:
3-4 spsk smør eller
margarine
SAUCE:
100 g friske
champignoner
1 løg
1 spsk smør eller
margarine
1 ds. flåede tomater, knuste
½ dl finthakket persille
½ spsk tørret kørvel
½ spsk tørret estragon
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Bank kødskiverne
let ud med hånden.
Vend dem i melet.
Ryst overflødigt mel af.
2. Pisk æggene let
sammen.
Tilsæt osten og
krydr blandingen med peber og evt. salt.
Vend kødskiverne i
dette.
3. Brun fedtstoffet
på en pande.
Dæmp varmen og steg dem ved jævn varme 2½ min på hver side.
4. Gør
champignonerne i stand.
Pil løget og hak det fint.
5. Smelt fedtstoffet
i en gryde.
Tilsæt løg og champignonerne.
Lad det stege til løgene er klare.
6. Tilsæt tomater
med væde sammen med persillen og de tørrede krydderurter.
Smuldr dem let inden
de kommes i gryden.
7. Kog det hele uden
låg til saucen er tyk.
Smag til med salt og
peber.
8. Server piccataen
med tomatsaucen samt ris og en grøn salat.
Garner med citron.
Tips: Du kan bruge friske krydderurter i stedet
for de tørrede.
Men brug da den dobbelte mængde.
INFO: Piccata beskriver kød, normalt kalvekød eller kylling,
der skives, vendes i mel, brunes og serveres derefter i en sauce, der
indeholder svampe, løg, tomater og estragon.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------