Logo

And i cider - Duck in cider

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

And i cider - Duck in cider


Hovedret Aftensmad. Arbejdstid: ca. 45 min. Stegetid: 2 timer og 20 min. Kogetid, fyld: ca. 15 min.

Middelsvær at lave. Retten er dyr. (4 personer)


# Ingredienser til And i cider:

1 (friskslagtet) and (ca. 2,5 kg)

salt og peber

1 ds henkogte kirsebær uden sten (ca. 340 g)

2-4 tynde strimler usprøjtet appelsinskal

ca. 3 dl cider

Fyld:

2 store løg

1 stort syrligt æble

1 let stegt andelever

1 dl cider

120 g rasp (ca. 3 dl) eller 3 skiver daggammelt franskbrød uden skorpe

Endvidere:

1-2 spsk smør  

4-5 blade frisk salvie eller 2 tsk tørret

1 tsk salt

¼ tsk peber

Ufarvet bomuldsgarn eller kødnåle


* Sådan laves And i cider:

1. Fjern hjerte, kråse, hals og lever og krydr anden ind- og udvendigt med salt og peber.


Fyld:

2. Pil løgene og hak dem groft. Skræl æblet og skær det i terninger.

Skær andeleveren i terninger.


3. Smelt smørret i en gryde og snur løgterningerne klare heri.

Kom lever- og æbleterninger i og lad dem svitse med nogle få min. Lad det køle af.


4. Kom rasp eller smuldret brød i en skål.

Lun cideren og hæld den over brødet.

Lad det svale let og rør løgblandingen i.

Krydr med hakkede salvieblade, salt og peber.


And:

5. Sæt ovnen på 250°C.

Læg fyldet i anden og sy den sammen eller luk den med kødnåle.


6. Læg anden på risten over bradepanden og brun den ved 250°C i 20 min 

med brystet nedad og 20 min med brystet opad.


7. Dæmp varmen til 160 °C, læg hjerte, kråse og hals i selve bradepanden 

og lad anden stege 1 time.


8. Tag anden ud, hæld fedtet fra og fjern risten. Læg anden tilbage i bradepanden.


9. Hæld lagen fra kirsebærrene.

Gem den og kom kirsebær og appelsinskal ned til anden i bradepanden.


10. Hæld cider og ca. 2 spsk af kirsebærlagen ved og lad anden stege videre i ca. 40 min.

Tag anden ud og dæk den til. Tag kirsebær og appelsinskal op.


11. Si skyen fra bradepanden ned i en lille gryde.

Kog eventuelt bradepanden af med lidt cider eller vand og si igen.

Lad skyen stå et øjeblik og skum så fedtet af.


12. Bring skyen i kog og lad den koge lidt ind, for god varme og uden låg.

Smag til med salt og peber.


13. Skær anden ud, se And. Tag fyldet ud og læg det på et varmt fad.

Læg andestykkerne oven på fyldet.

Læg kirsebærrene ved og Server skyen til.


Tips: Server små pillekartofler til.

Skysaucen kan jævnes med lidt Maizenamel, rørt ud i koldt vand.


Se de bedste opskrifter med And


✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.


----------- ooo OÔO ooo -----------


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.436 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her