Logo

Romfromage med mandler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Romfromage med mandler 

Romfromage kan være erstatning for den velkendte risalamande Juleaften. Sød og blød fromage med rom og hakkede mandler. Fromagen pyntes med flødeskum og nødder

dessert til 4 personer.

 
# Ingredienser
75 g mandler
1 hel mandel
4 blade husblas
3 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk sukker
3 dl mælk
3 dl piskefløde
3/4 dl lys rom

 
* Tilberedning
Skold, smut og hak mandlerne.
Udblød husblassen 5 min. i rigeligt koldt vand.
Pisk æggeblommerne og sukker lyst, til sukkeret ikke længere knaser.
Bring mælken i kog sammen med de hakkede mandler.
Hæld den kogende mælk i æggemassen.
Hæld det tilbage i gryden, og varm op under piskning til lige under kogepunktet:
NU MÅ DET IKKE KOGE.

 
Tag gryden af varmen, tryk vandet af husblassen, og smelt den i den varme creme.
Tilsæt rom, og stil cremen koldt, til den er halvstivnet.
Pisk fløden stiv, og vend den i cremen.
Hæld desserten i en skål eller flere små, og stil den køligt til næste dag.
Pynt fromagen med flødeskumstoppe og lidt hakkede mandler eller pistacienødder.
Server kirsebærsauce til.

 
Tips: Fromagen kan være et alternativ til risalamande, hvis en hel mandel tilsættes sammen med rommen.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.173 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her