Logo

Stenbiderfrikassé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stenbiderfrikassé 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 30 min. Kogning, fond: ca 15 min. Kogning, frikasse; ca 15 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Stenbiderfrikassé
1 stenbider, gerne en han (ca 1½ kg)

 
Fiskefond:
hoved og ben fra stenbideren
1 løg
½ bdt persille
1 tsk salt
5 hele peberkorn
1 laurbærblad
1 porretop
1 fennikeltop

 
Frikassé:
ca. 4 dl fiskefond
1 fennikel
2-3 gulerødder
3 små rødløg
2 porrer
1 persillerod
1 bdt persille
40 g smør
*
Sådan laves Stenbiderfrikassé
Fiskefond:
1. Gør stenbideren i stand.
Skær rygkammen af ned til fiskekødet.
Skær hoved og sugeskive af.
Skær fisken op i bugen.
Fjern indvoldene, men gem lever og mælke.
Skær buglapperne væk og flå skindet af.
Løsn det hvor hovedet har siddet og træk skindet af med et klæde eller køkkenrulle.
Skær fileterne fri med en skarp kniv.
Kom hoved og skrog i en gryde, dæk med koldt vand og bring det i kog.
Fjern det skum, der dannes.
Pil løget og del det. Kom det i gryden sammen med krydderier og en suppevisk af persille, porretop og fennikeltop.
Lad fonden småkoge 15 min.
Lad den trække 5 min. under låg og si den.

 
Frikassé:
2. Gør grønsagerne i stand.
Skær fennikel og persillerod i store tern, del løgene i kvarte og skær gulerod og porrer i 3 cm lange stykker.
Skyl og hak persillen.

 
3. Kom 4 dl af den siede fiskefond i en lav gryde eller en sauterpande og bring det i kog.
Kog grønsagerne møre heri, de skal stadig have bid.
Tag grønsagerne op og hold dem varme.

 
4. Skær stenbiderfileterne i 3 lige store stykker.
Del mælke og sugeskive et par gange.
Kog fonden lidt ind og pisk smørret i.
Læg fiskestykker, mælke og sugeskive i og lad dem mørne ved svag varme 2-5 min.
Læg grønsagerne tilbage i saucen og varm det hele igennem.

 
5. Varm en tør pande op og steg leveren 1-2 min., den må gerne være rosa, men endelig ikke rå.
Skær den i 4 skiver og læg dem øverst på frikasséen.
Drys med hakket persille og server straks direkte fra gryden (panden).
Server frikasséen med Flûtes eller fx Courgettegrovbrød.
Ris, løse, Ris, vilde eller en blanding af disse klæ'r også.

 
Tips: Andre grønsager kan bruges, fx majroer, pastinak og blegselleri.
Er grønsagernes kogetid forskellig, må de tilsættes efterhånden.

 

Se alle de bedste opskrifter med Stenbider

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.819 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Drikke
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her