Logo

Kinesisk fisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kinesisk fisk 

En dejlig fiskeret med autentisk, kinesisk smag. Den er meget lækker, let at lave og passer til hele familien.

Forberedelse 10 min + marinering. Tilberedning 15 min. 4 portioner

 
#Ingredienser
800 g hvide fileter af fx aborre eller torsk
½ dl kinesisk soya
2 spsk friskpresset citronsaft
2 spsk sake eller alkoholfri mirin
¼-½ tsk Fem krydderier (se Tips)

1 porre, den hvide del
1 rød peberfrugt
5 cm frisk ingefær

 
* Tilberedning
1. Skyl fiskefileterne og læg dem i et ovnfast fad.
Bland soya, citronsaft, sake og fem krydderier.
Hæld blandingen over fisken.
Dæk til og lad det marinere koldt mindst 1 time.

 
2. Skyl porren og skær roden og de grønne blade af.
Skær den hvide og lysegrønne del i 5 cm lange stykker.
Del stykkerne på langs og skær dem siden i juliennestrimler.
Rens peberfrugten og skær også den i tynde strimler.
Skræl ingefæren og hak den fint.

 
3. Læg grønsagerne i bunden af en dampkoger.
Læg fisken ovenpå.
Hvis du ikke har en dampkoger beklæder du en lille rist
med bagepapir. Lav små huller i papiret og stil risten
i en gryde eller wok.

 
4. Hæld vand i bunden af dampkogeren og bring i kog
ved jævn varme.
Damp fisken i 10-12 min.
Fisken er færdig når den deler sig når man rører den
med en kniv.
Server den med ris og grønsager.

 
Kinesisk fisk:
Pr. portion: Energi: Kcal 174 = kj 730
Kulhydrat 3 g Protein 36 g Fedt 2 g (10%) Fibre 1 g

 
• Fisk indeholder omega-3 fedtsyrer som nedsætter risikoen for blodpropper.

 
Tips:


Kinesisk fisk

Anvend en skarp kniv når du skal skære porren i julienne.


En dampkoger bruger lukkede kamre samt vanddamp til at 

tilberede forskellige typer mad, som fx fisk eller grønsager. 

Når du damper maden, mister de utrolig lidt af deres naturlige 

mineraler og vitaminer, og holder sig sunde og lækre.

Der findes et stort udvalg af dampkogere - 

lige fra bambus, gryder og elektriske.


Kinesisk fisk 

Fem krydderier - 2 kinesiske krydderi blandinger:
Alt ristes let på en tør pande

 
Ingredienser 2:
1 tsk stødt stjerneanis
½ tsk stødt kanel
¼ tsk ingefær
¼ tsk kommen
¼ tsk karry

 
Ingredienser 2:
1 spsk kanel
2 tsk szechuanpeber
1 spsk fennikelfrø
2 tsk stødte stjerneanis
½ tsk stødte nelliker eller ingefær.

 
Kinesisk fisk Kinesisk fisk
Sake er en alkoholisk drik fra Japan. Drikken laves af ris.
På japansk er sake ordet for en hvilken som helst alkoholisk drik,
mens ordet for sake er Nihonshu, hvilket betyder japansk sake.
I Danmark findes mange sorter. Sake drikkes af små keramikglas.
Sake indeholder omkring 15% alkohol. En alkoholfri variant,
mirin, findes i asiatiske butikker.

 

Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.358 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her