Logo

Mørbradgryde Moo Shu

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørbradgryde Moo Shu 

Lad familien lave deres egne kinesiske pandekager og server dem til mørbradgryden Moo Shu. Server med  fx blommesauce, hoisinsauce eller sweet chilisauce.

• Det rækker med blot en lille dråbe sesamolie for at give smag til gryden.

• Mørbrad indeholder kun lidt fedt.

Forberedelse 15 min + afkøling. Tilberedning 20 min. 4 portioner

 

#Ingredienser

1 løg

1 rød peberfrugt

1 svinemørbrad, ca. 450 g

1 ½ dl hønsebouillon

½ porre

2 spsk kinesisk soya

1 spsk olie til stegningen

 
PANDEKAGER:
2½ dl hvedemel
1 dl koghedt vand
1 tsk sesamolie

 
* Tilberedning
1. Begynd med pandekagerne:
Bland mel, vand og olie til en dej. Form dejen til en rund plade.
Pak dejen ind i plastfolie og lad den ligge i køleskabet i ca. 10 min.

 
2. Del dejen i fire lige store dele.
Rul hver del ud på et melet bord til en pandekage, som er
15 cm i diameter.

 
3. Smør en stor stegepande med fedtstof og varm den op ved
jævn varme.
Placer en pandekage på panden og bag, til den er gylden, ca. 2 min.
Vend pandekagen en gang.
Gør ligesådan med de andre pandekager.
Dæk med folie, så de holder sig varme.

 
4. Pil løget og skær det i skiver.
Skær peberfrugten i strimler.
Skær kødet i 2 cm brede strimler.
Skyl porren og skær den i skiver.

 
5. Opvarm olien på panden og brun løg og
peberfrugt i 5 min under omrøring.
Tilsæt kød, hønsebouillon, porre og soya.
Lad det simre, til alt er gennemvarmt, ca. 5 min.
Server sammen med pandekagerne.

 
Tips:


Mørbradgryde Moo Shu

Små pandekageruller: læg lidt mørbradgryde på en pandekage.
Rul den sammen. Lav gerne flere og læg dem på tallerkener.


Mørbradgryde Moo Shu 

Server pandekagerne med en asiatisk sauce fx blommesauce,
hoisinsauce eller sweet chilisauce.
Smør lidt sauce på pandekagen og læg lidt af gryden på.

 
Pr. portion: Energi: Kcal 305 = kj 1304
Kulhydrat 32 g Protein 28 g Fedt 8 g (24%) Fibre 2 g

 

Mørbradgryde Moo Shu

Moo shu pork burritos

 
INFO: Moo shu-svinekød er en ret af nordkinesisk oprindelse, der muligvis stammer fra Shandong. Det antages at have vist sig først på menuerne i kinesiske restauranter i USA i slutningen af 1960'erne, og er siden da blevet et vigtigt element i det amerikanske kinesiske køkken.

 
I sin traditionelle kinesiske version, moo shu svinekød (木须肉/ mùxūròu) består af skiver svinemørbrad , agurk, og røræg , røre stegt i svinefedt sammen med mundrette stykker af svampe (sort svamp) og enok-svampe. Retten er krydret med hakket ingefær og hvidløg, spidskål, sojasauce og risvin (normalt huangjiu).

 
Amerikansk
I USA ser retten ud til at have optrådt på kinesiske restauranter i New York City og Washington DC i cirka 1966, og blev omtalt i en New York Times guide til restauranter i Washington, der blev udgivet det år. En af de første restauranter på Manhattan, der serverede retten, var Pearl's, en af de bedst kendte kinesiske restauranter i New York City, der serverede ikke-kantonesisk mad i 1960'erne. En artikel fra 1967 i The New York Times fastslår, at en anden af de første restauratører til at servere retten på Manhattan var Emily Kwoh, ejeren af Mandarin House, Mandarin East og Great Shanghai restauranter. Retten var også tidligt på menuen hos Joyce Chen's, en banebrydende restaurant i mandarinstil i Cambridge, Massachusetts .

 
På tidspunktet for introduktionen blev retten tilberedt på traditionel vis, men da sort svamp og dagliljeknopper var sjældne, blev der udviklet en modificeret opskrift. I denne modificerede opskrift, som gradvist kom til at dominere i Nordamerika, er grønkål normalt den fremherskende ingrediens sammen med røræg, gulerødder , spidskål og bønnespirer, sammen med mindre mængder dagliljeknopper og sortsvampe. Den nye opskrift minder mere om fyldet på den kinesiske forårspandekage . Shiitake svampe, bok choy, sneærtbælg, peberfrugt, løg, og selleri bruges nogle gange også, og tør sherry erstattes ofte med huangjiu . Grønsagerne (undtagen dagliljeknopper og bønnespirer) skæres generelt i lange, tynde strimler før tilberedning.

 
Variationer
Selvom ovenstående er de typiske ingredienser, er der en vis variation i opskriften fra kok til kok eller restaurant til restaurant. I både den kinesiske og amerikaniserede version tilsættes også ofte mononatriumglutamat, salt, sukker, majsstivelse og kværnet hvid peber. I mindre autentiske nordamerikanske restauranter udelades sortsvampe og dagliljeknopper - ingredienser, der er mindre kendte for de fleste amerikanske kunder - ofte helt.

 
Selvom det oftest laves med svinekød, kan den samme grundret tilberedes ved at erstatte et andet kød eller skaldyr; generelt bruges kun et enkelt kød. Hvis den laves med kylling i stedet for svinekød, kaldes retten moo shu kylling , og navnet ændres på samme måde, hvis den tilberedes med oksekød, rejer, and eller tofu. Hvis det tilberedes uden kød, kaldes det moo shu-grønsager. Mange kinesiske familier bruger kylling, men rejer og oksekød er mindre almindelige i hjemmelavet mad.
Lu (卤), der betyder sauce, består også af standardingredienserne i moo shu svinekød, inklusive daglilje, sojasauce og stivelse. Lu eller dalu (打卤), med sauce, der ligner au jus i det vestlige køkken. Lu, enten vegetarisk eller med æg eller kød, bruges ofte som suppebase til nudler (Dalu-nudler). Det kan være som enten en sauce eller en suppe. Lu bruges også i et morgenmadsmiljø over blød tofu, ofte på kinesiske halal fastfood-steder.

 
Kinesisk stil
Moo shu svinekød serveres normalt med ris i Kina. Moo shu Lu, saucevarianten, serveres oftere med nudler og blød tofu.

 
Amerikansk kinesisk stil
I Amerika serveres moo shu svinekød med et lille fad hoisin sauce og flere varme, dampede, tynde, hvide tortilla- lignende indpakninger lavet af mel, kaldet " moo shu pandekager " (kinesisk:木须饼, pinyin: mù xū bǐng ) Bao bǐng (薄饼, bogstaveligt "tynde pandekager") eller bare kaldet "Mandarin pandekager"; disse ligner dem, der serveres med Peking and. I slutningen af det 20. århundrede, begyndte nogle nordamerikanske restauranter at servere mexicanske tortillas, som er tykkere, i stedet for den traditionelle moo shu indpakning.

 
Moo shu svinekødet pakkes derefter ind i moo shu pandekagerne, som spises i hånden som en taco. Den spisende kan pakke sine egne pandekager ind; i nogle kinesiske restauranter vil tjenere eller servitricer gøre det. Først smøres en lille mængde hoisinsauce ud på pandekagen, derefter lægges noget moo shu svinekød i midten af pandekagen. Bunden af pandekagen foldes op (for at forhindre indholdet i at falde ud), derefter foldes eller pakkes siderne af pandekagen, som en blød taco. I modsætning til praksis om at pakke en burrito, er toppen som regel ikke foldet om, da pandekagen som udgangspunkt spises med det samme og dermed er der ingen fare for at maden falder ud af toppen, som er den del der spises først. Fordi retten ofte indeholder meget væske, skal man passe på, at pandekagen ikke bliver gennemblødt og går i stykker under rulning eller spisning.

 
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød eller Lammekød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.718 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her