Logo

Fyldte kalve-escaloppes - prøv Kogebog.dk først 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fyldte kalve-escaloppes - prøv Kogebog.dk først 💘 

 
De små pakker er lækre med fyld af kød, skinke og champignon. Her serveres de med en kraftig tomatsauce smagt til med armagnac, som er en fransk brændevin fra Gascogne.
Forberedelsestid 1 time. Tilberedning 1 time. og 15 min. Svær. Til 4 pers.

 
# Ingredienser
8 små kalveschnitzler (tyndskårne), på ca. 60 g hver
16 tynde skiver bacon
lidt mel

 
FYLD
100 g hakket kalvekød
100 g hakket skinkekød
20 g smør
2 skalotteløg, finthakkede
100 g champignon, hakkede
30 g røget, kogt skinke, hakket
1 spsk piskefløde
1½ spsk rasp
salt og friskkværnet peber
½ dl armagnac

 
ARMAGNACSAUCE
30 g smør
1 lille gulerod, hakket
1 løg, hakket
1 stilk bladselleri, hakket
½ dl armagnac
1 spsk tomatpuré
40 g hvedemel
5 dl hønse- eller oksebouillon
3 tomater, flåede, befriet for kerner og hakkede
bouquet garni (se opskrift)
2 fed hvidløg, hakkede

 
* Tilberedning
1. Stil ovnen på 200 °C.
Puds kalvekødet af for fedt og hinder. Gem det afpudsede.
Læg schnitzlerne mellem to stykker bagepapir og pres dem flade med en kagerulle eller 
bank dem forsigtigt med en kødhammer.

 
2. Fyld: bland de to forskellige slags hakket kød i en skål.
Smelt smørret på en pande.
Tilsæt skalotteløg og champignon og sauter 2-3 min, til blandingen er tør.
Tilsæt skinke og sauter 2-3 min.
Tilsæt fløde og lad det simre 5 min, til blandingen er tyk.
Tag panden af varmen og lad fyldet køle af.
Bland det i det hakkede kød i skålen.
Rør rasp og armagnac i og smag farsen til med salt og friskkværnet peber.

 
3. Fordel fyldet på schnitzlerne og rul dem fast sammen til små pakker.
Sno en skive bacon eller to rundt om hver pakke og luk med kødpinde eller bomuldssnor.

 
4. Armagnacsauce:
Smelt smørret i en sauterpande eller gryde, der kan tåle at gå i ovnen.
Tilsæt hakket gulerod, løg og bladselleri samt afpudset fra kødet og 
lad det sautere, til løgene er klare.
Tilsæt armagnac, kog op 2 min, tilsæt så tomatpuré og kog det hele 2 min.
Drys mel på blandingen og rør godt rundt, mens saucen koger igennem.
Tilsæt så bouillon, tomat, bouquet garni og hvidløg.
Smag til med salt og friskkværnet peber og lad det simre 10 min.

 
5. Lad en klat smør bruse op på en pande sammen med 1 spsk olie.
Kalvepakkerne pudres med lidt mel og brunes derpå på alle sider på panden.
Læg dem ned i saucen, stil panden med saucen i ovnen 25-30 min.
Dryp kødpakkerne med saucen et par gange under stegningen.

 
6. Læg pakkerne på et fad og hold dem varme.
Si saucen over i en gryde og kog den igennem 10 min.
Klip pakkerne op og fjern bacon fra pakkerne.
Læg dem ned i saucen og lad det hele varme igennem sammen 1-2 min.
Skær dem i skiver og server dem portionsvis med saucen over.
Server kalve-escaloppes med grønsager, fx glaserede gulerødder eller dampede løg med frisk, hakket persille.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.795 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her