Logo

Krebinetter med grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krebinetter med grønsager 

 
Krebinet er oprindeligt en fransk spise, men falder i de fleste danskeres smag. Krebinettens sprøde ydre i kombination med krebinettens saftige, smagfulde indre er noget de færreste kødelskere siger nej til. 
Til 4 personer. Tilberedningstid: 20 min. Stegetid: 10 min. Fryseegnet rå

 
# Ingredienser:
500 g hakket flæskesmåkød
3-4 kogte kartofler
salt, peber
æg
rasp
75-100 g smør el. margarine

 
* Tilberedning:
1. Mos kartoflerne og bland dem med det hakkede kød.
Krydr med salt og peber.
Del kødet i 6-8 dele og form hver del til en oval krebinet.

 
2. Vend krebinetterne i sammenpisket æg og rasp.

 
3. Smelt fedtstoffet gyldent og steg krebinetterne heri ca. 10 min.
Vend krebinetterne, når halvdelen af stegetiden er gået.

 
4. Server krebinetterne med kogte kartofler og smeltet smør eller kogte eller stuvede grønsager.

 
Tips
Krebinetterne kan foruden mosede kartofler tilsættes rå, revne grønsager fx gulerødder, pastinak, persillerod, løg eller selleri.

 

Se alle de bedste opskrifter med Hakket kød

 
INFO: Forskellen på karbonader og krebinetter!
Jyderne er typisk opvokset med karbonader, mens øboerne har smæsket sig i krebinetter.
Overordnet set stammer karbonader fra Italien, mens krebinetter stammer fra Frankrig.

 
Italienerne formede oprindeligt karbonaderne som store, runde, flade bøffer af ren hakket svinekød, vendt en enkelt gang i mel og efterfølgende blev stegt over kul – deraf navnet karbonader: Det italienske ord for kul er nemlig carbonata.

 
Krebinetter, derimod, har rødder i Frankrig, hvor de oprindeligt blev lavet i ovale former. Her benyttedes dog enten hakket kød, fjerkræ eller indmad, hvorefter bøfferne blev paneret i mel, æg og rasp eller indhyllet i et fedtnet. Det franske ord for et fedtnet er crépine, hvilket ligeledes er det franske navn for krebinetter.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.857 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her