Logo

Sandart på indisk vis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sandart på indisk vis 

En fiskeret som dufter af garam masala og chili. Reguler styrken og heden med mere eller mindre, stærkere eller mildere chili.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner

 
#Ingredienser
600-800 g filet af sandart
2 tomater
2 fed hvidløg
1 grøn chili
2 dl + 1 dl vand
1 tsk salt
4-5 spsk olie
1 + 1 tsk gurkemeje
3 dl hvide ris
}2-1 tsk rød chilipeber
1 tsk garam masala
1 tsk paprika
frisk koriander

 
* Tilberedning
1. Hak tomaterne fint. Pil og hak hvidløgsfeddene. Hak chilien.
Bring 2 dl vand og 1 tsk salt i kog i en stor gryde og
kog fiskefileterne, til de er hvide i kødet, ca. 1 min.
Tag fiskefileterne op med en hulske.

 
2. Opvarm 1 spsk olie i en gryde.
Tilsæt 1 tsk gurkemeje og risene og steg i ca. 1 min.
Kog risene (se pakkens anvisning om vandmængde og kogetid).

 
3. Rør resten af de tørre krydderier ud i 1 dl vand.
Varm resten af olien ved jævn varme på en pande.
Tilsæt tomat, chili og hvidløg og brun til hvidløget er gyldent.
Hæld vandet med krydderierne på, rør rundt og lad det
koge sammen, 3-4 min.

 
4. Læg fiskefileterne på panden og kog 4-5 min, eller til
fisken er færdig. Dekorer med koriander.
Anret ris og fisk på fire tallerkener og server straks.

 
SERVERINGSFORSLAG
Pak risene i en randform med hul i midten og vend dem så ud
på et serveringsfad. Læg fisken med sauce i midten og
garner med koriander og lime.

 
Sandart på indisk vis:
Pr. portion: Energi: Kcal 417 = kj 1751
Kulhydrat 30 g Protein 36 g Fedt 17 g (36%) Fibre 1 g
• Fisk indeholder meget protein.
• Ris indeholder, udover kulhydrater også magnesium.

 
Tips:


Sandart på indisk vis 

Naan serveres i Indien til mange måltider.
Pisk 1 æg sammen og bland med 1 dl yoghurt,
2 spsk olie, 1 tsk salt, 2 tsk sukker, ½ tsk bagepulver,
2 tsk tørgær og ½ dl lunken mælk.
Hæld 7½ dl hvedemel i en skål.
Hæld æggeblandingen i melet og ælt dejen med hænderne.
Hæld 1½ dl lunken mælk over, lidt ad gangen og
ælt dejen til den er smidig.
Pensl dejen med olie, læg et fugtigt klæde over og
lad den hæve i 2½ time.
Del dejen i 6 flade brød, læg dem på 3 smurte plader og
hæv i 20 min.
Bag øverst i ovnen på højeste varme i 2-3 min.

 
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.672 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her