Logo

Stærk indisk fisk - kan anbefales

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stærk indisk fisk - kan anbefales 

 
Fisken steges i en dejlig spicy, men ikke stærk, sauce af bl.a. koriander, spidskommen, kanel, chili og løg. Den får en god syre/sødmebalance fra citron.
Forberedelsestid: 30 min. Tilberedningstid: 15 min. Antal kuverter 4

 
# Ingredienser
4 hvide fiskekoteletter a ca. 300 g
6 tsk stødt koriander
1 spsk stødt spidskommen
¼ tsk stødt kryddernellike
½ tsk stødt kanel
2 spsk citronsaft eller tamarindesaft
6 spsk olie
¼ tsk bukkehornsfrø
4 tørrede karryblade
2 mellemstore løg, finthakkede
3 tsk chilipulver
2 tsk hvidløg, finthakket

 
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 180 °C.
Rist koriander og spidskommen lysebrunt på en tør pande
under konstant omrøring.
Tilsæt kryddernellike, kanel og citronsaft.
Gnid rigeligt af blandingen på fiskekoteletterne, og
sæt dem i køleskabet i 15-20 min.

 
2. Varm olien på en stor pande.
Steg bukkehornsfrøene og karrybladene ved høj varme.
Tilsæt løg, chili og hvidløg og steg videre ved middelvarme,
indtil løgene er bløde og gyldne.

 
3. Læg fisk på panden, men kun så mange at alle fiskekoteletterne
er i kontakt med panden, og brun dem på begge sider.
Når fisken er brunet, lægges den i et stort ovnfast fad.

 
4. Steg fisken udækket i ovnen i 6 min eller til den er gennemstegt.
Anbring fisken på et serveringsfad.
Server den garneret med chiliblomster og koriander.

 
Kokkens tip:
Opbevaringstid: Tilbered retten umiddelbart inden servering.
Bukkehornsfrø har en mild karrysmag med en bitter eftersmag.
De bruges ofte i indiske karryretter og altid i kombination med andre krydderier.
Karryblade ligner laurbærblade, men smager anderledes.
Karryblade er grundkrydderiet i Madras karrypulver.

Stærk indisk fisk - kan anbefales 
Stærk indisk fisk - kan anbefales
Stærk indisk fisk - kan anbefales
Stærk indisk fisk - kan anbefales

 
Se alle de bedste opskrifter fra Indien  Asien 

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.128 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her