Logo

Svinekød Vindaloo - bedst i Kogebog.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svinekød Vindaloo - bedst i Kogebog.dk 

 
Vindaloo er en skøn, krydret indisk ret, som virkelig kan give varmen. Normalt er Vindaloo lavet med svinekød, men du kan også lave den med andre slags kød.
Forberedelsestid: 20 min. Kogetid: 1 time og 45 min. Antal kuverter: 4

 
# Ingredienser
1 kg svinefileter der skæres af svinekammen

 
Vindaloo-blanding:
2 spsk revet frisk ingefær
4 hakkede hvidløgsfed
3 små hakkede røde chilier
2 tsk stødt gurkemeje
2 tsk stødt kardemomme
4 hele nelliker
6 peberkorn
1 tsk stødt kanel
1 spsk stødt koriander
1 spsk spidskommenfrø
1,2 dl citronsaft
0,5 dl olie

2 tsk brune sennepsfrø
6 dl vand

 
*Tilberedning
1. Vindaloe-blanding: Kom ingefær, hvidløg, chili, gurkemeje,
kardemomme, nelliker, peberkorn, kanel, koriander, spidskommen
og citronsaft i foodprocessoren.
Blend det i 20 sekunder, eller indtil alle ingredienser er rørt sammen,
og blandingen er jævn.

 
2. Skær fedt og sener fra kødet. Skær det i tern på 2 cm.
Varm olien i en tykbundet gryde.
Kom kødet i gryden i små portioner og steg det hurtigt ved medium varme,
indtil det er brunet. Læg al kødet tilbage i gryden.

 
3. Tilsæt vindaloe-blanding og sennepskorn.
Steg det under omrøring i 2 min.

 
4. Tilsæt vand. Bring det i kog, skru ned for varmen og
lad det simre under låg i 1½ time, eller indtil kødet er mørt.
Server retten med ris og pappadums.

 
Tips:
Svinefilet skæres af kammen, hvor både svær og fedtkant er skåret fra
Vindaloe-pastaen kan laves i forvejen og
opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet.
Vindaloe-pasta på glas kan fås i supermarkedet.
Pappadums kan pensles med lidt olie og sættes kort i mikroovnen.
Variationer: Okse- eller kyllingekød kan bruges i stedet for svinekød
i opskriften. Tilberedningstiden er forskellig for okse og kylling.

 
1. Svinekød Vindaloo - bedst i Kogebog.dk

 
2. Svinekød Vindaloo - bedst i Kogebog.dk

 
3. Svinekød Vindaloo - bedst i Kogebog.dk

 
4. Svinekød Vindaloo - bedst i Kogebog.dk

 
Info: Vindaloo er en populær indisk madret. Retten opstod i Goa, som i 450 år var hovedstad for kolonien Portugisisk Indien. Brugen af svinekød udmærkede den som en særlig portugisisk-indisk og kristen indisk ret. Men den spredte sig, med kulinariske tilpasninger


  Svinekød Vindaloo - bedst i Kogebog.dk 

Pappadums er en tynd friteret dej af linser. Pappadums er sprøde og benyttes i det indiske køkken sammen med curryer eller som en snack. Dejen er af linsemel, eller af en blanding af linsemel og rismel. Der findes også varianter med kikærtemel.

 
Se alle de bedste opskrifter med svinekam

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.028 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her