 
 
   
Pollo á la Firenze - kyllingebryst fyldt med spinatblade, champignon, gulerod, forårsløg og ost -
kan serveres med friske dampede asparges - 
det er Firenze 
Giver 6 portioner 
 
# Ingredienser
50 cl + 2 spsk tør sherry
3 hele kyllingebryst
2 fed hvidløg 
3 spsk olie 
900 g friske spinatblade,
vaskede og strimlede 
600 g grofthakkede champignon
450 g revne gulerødder 
50 g forårsløg i skiver
salt og peber 
37 cl italiensk salatdressing
150 g italiensk krydret
rasp 
40 g Romano ost /
parmesan
asparges, dampede friske
persillekviste og gulerodsstrimler til pynt
 
* Fremgangsmåde
1. Hæld 50 cl sherry
i et stort lavt fad. 
Læg kyllingen i og vend det til det dækker. Dæk det til. 
Mariner i køleskab i
3 timer. 
 
2. Hak hvidløgene fint.
Varm olien i en stor
kasserolle. 
Tilsæt hvidløg, spinat, champignon, revne gulerødder, forårsløg, salt, peber og
de resterende 2 spsk sherry. 
Kog under omrøring i
3-5 min eller indtil der ikke er mere væde i spinaten; lad spinaten afkøle. 
 
3. Placer dressingen
i et andet lavt fad; sæt det til side. 
Bland rasp med Romano
ost i et lavt fad; sæt det til side. 
Forvarm ovnen til 190
°C. 
 
4. Fjern kyllingen fra
marinaden; smid marinaden ud. 
Skær en lomme ind i siden
på hvert kyllingebryst, der hvor brystet sad fast på benet. 
 
5. Fyld lommerne i kyllingen
med spinatblandingen. 
 
6. Luk lommerne med en
tandstikker af træ sådan at blandingen lukkes inde. 
 
7. Dæk hvert fyldt kyllingebryst
med dressing, ryst det overskydende af. 
Læg hvert kyllingebryst
i raspblandingen; hæld det over kyllingen med en ske så det dækker. 
 
8. Læg kyllingen i et
lag i et smurt ildfast fad, 33 x 23 cm. 
Dryp den resterende dressing
over. 
Dæk det til; bages i
15 min. 
Fjern tildækningen; bages
i yderligere 10 min eller indtil kyllingen er mør. 
Serveres med asparges.
Pynt hvis det ønskes. 
 
 
Trin 4: Skær en lomme
i hvert kyllingebryst. 
 
 
Trin 5: Fyld lommen med
spinatblandingen. 
 
 
Trin 6: Luk lommen med
en tandstikker af træ. 
 
INFO: Firenze er hovedstaden i Toscana ved Arnofloden i
Italien med 383.083 indbyggere. 
I perioden 1865 til 1870 var byen også hovedstad for
Kongeriget Italien.
 
Se alle de bedste opskrifter med Asparges
 
Se alle de bedste opskrifter med Kylling
 
✅ Her er kogebogen
med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med
Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
-----------
ooo OÔO ooo -----------