Logo

Kyllingepakker - Let og lækkert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingepakker - Let og lækkert 

 
Her får du kylling i flere spændende udgaver. Fx Græske kyllingepakker, Tandoori-kyllingepakker, Kyllinge-blækspruttepakker eller Kaninpakker
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 35 min. 4 personer.

 
# Ingredienser
1 lille løg
1 helt hvidløg
2 lille gul peberfrugt
1 courgette
2 tomater
4 spsk jomfruolivenolie
2 spsk tør hvidvin
½ spsk herbes de Provence
salt og peber
4 ark filodej
4 stykker kyllingebryst (fladbankede)
1 bundt purløg

 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 200 °C.
Pil løg og hvidløg, skær dem i fine skiver.
Fjern kerner fra peberfrugten, og
skær den i meget tynde skiver.
Skær courgetten tynde skiver.
Fjern kerner fra tomaterne, og skær dem i tern.
Sæt til side.

 
Varm 3 spsk af olien på en pande.
Tilsæt grønsagerne, og steg 5 min.
Tilsæt vin, urter, salt og peber.
Lad det simre uden låg 10 min med hyppig omrøring.

 
Stik 4 cirkler ud af filodejen på hver 30 cm i diameter.
Pensl den ene side med olie.
Læg et stykke kylling på midten, og
læg 1 spsk grønsager ovenpå.
Luk pakken ved at folde cirklen halvt, og klemme kanterne sammen.
Læg pakkerne på bagepapir, og bag dem i ovnen 20 min.
Server med dampede kartofler, og pyntet med hel og hakket purløg.

 
Græske kyllingepakker
Tilsæt 50 g feta i tern og 4 mynteblade i stedet for herbes de Provence

 
Tandoori-kyllingepakker
Smør kyllingestykkerne ind i tandooripasta (1 tsk pr stykke), og
udskift herbes de Provence med frisk koriander.

 
Kyllinge-blækspruttepakker
Tilsæt 200 g blæksprutte i tynde skiver.

 
Kaninpakker
Udskift kyllingestykkerne med 4 stykker kanin

 
INFO: Tandoori er et blandingskrydderi, der især bruges i det indiske køkken. Det består af bl.a. garam masala, ingefær, chili, gurkemeje, koriander og hvidløg.

 
Tandoori kylling er en sydasiatisk ret med kylling marineret i yoghurt og krydderier og stegt i en tandoor, en cylindrisk lerovn. Retten er nu populær over hele verden. Den moderne form for retten blev populær af Moti Mahal-restauranten i New Delhi i slutningen af 1940'erne. 

 
Se alle de bedste opskrifter med  Forretter  Suppe  Hovedret  Tilbehør  Desserter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 943 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Drikke
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her