Logo

Frisk Gazpacho Kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frisk Gazpacho Kylling 

 
Stegt kylling overhældt med gazpacho er er delikatesse fra Spanien. Den er meget nem at lave, og passer perfekt til en varm sommerdag
Giver 4 portioner

 
# Ingredienser
60 g hvedemel
1½ tsk salt
½ tsk paprika
1 knsp sort peber
2 hele kyllingebryst
6 cl vegetabilsk olie
1 mellemstor hakket tomat, uden kerner
1 mellemstort hakket løg
1 mellemstor grøn peberfrugt, hakket
1 lille agurk
2 fed knust hvidløg
6 cl tomatsaft
75 g finthakkede gulerødder
75 g finthakkede selleri
12 cl rødvinseddike
6 cl olie
5 tsk engelsk sauce
5 dråber stærk pebersauce, fx Tabasco
Varme kogte ris

 
* Fremgangsmåde
1. Bland mel, 1 tsk salt, paprika og 1 knsp sort peber i et lavt fad.
Dæk kyllingen, 1 stykke ad gangen, med melblandingen, ryst det overskydende mel af.

 
2. Varm vegetabilsk olie i en stor stegepande over mellem varme; læg kyllingen på panden i et lag.
Steg det i 10 min eller indtil kyllingen er let brunet på begge sider.

 
3. Brug en tang eller en hulske og læg kyllingen over på en bageform belagt med køkkenrulle; hold det varmt i en forvarmet ovn ved 100 °C.

 
4. Fjern olien fra panden.

 
5. Læg tomat, løg og peberfrugt i en stor skål; sæt det til side.

 
6. Agurken tilberedes ved at skrælle agurken med en skrællekniv.
Skær den skrællede agurk i halve på langs på skærebrættet; fjern kernerne med en ske.
Hak agurken; læg det op i skålen til tomatblandingen og sæt det til side.

 
7. Bland hvidløg, tomatsaft, gulerødder, selleri, eddike, olie, engelsk sauce, peber sauce, resterende ½ tsk salt og 1 knsp sort peber med grønsagerne.

 
8. Gem 250 ml af tomatblandingen; dæk det til og køl det.

 
9. Læg kyllingen tilbage på panden.
Hæld den resterende tomatblanding over kyllingen.
Læg låg på; steg det over mellem varme i 30 min eller indtil det er mørt, vend det jævnligt,

 
10. Læg kyllingen på serveringstallerkener; hæld saucen over kyllingen med en ske.
Serveres med den kølige tomatblanding og ris. Pynt hvis det ønskes.


Frisk Gazpacho Kylling 
Trin 3: Læg kyllingen på den belagte bageform.


Frisk Gazpacho Kylling 

Trin 6: Skæl agurken.

 
INFO: Gazpacho er en kold suppe fremstillet af findelte rå grønsager. Opskriften stammer fra Andalusien. Suppen er baseret på bouillon, tørret brød, hvidløg, olie, salt og eddike. De fleste opskrifter indeholder tomat. Rød gazpacho laves af tomater, peberfrugt, agurk, løg og eventuelt flere grønsager.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kylling

 

Se alle de bedste salat-opskrifter Agurk

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 6.456 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her