Logo

Gazpacho

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gazpacho 

 
Gazpacho er er kold grønsagssuppe fra det sydlige Spanien. Den er meget nem at lave, og passer perfekt til en varm sommerdag | Få Kogebog.dk' opskrift her.
Giver 2 portioner

 
# Ingredienser
6 store, meget modne tomater (ca 1350 g )
1¾ dl + 1¾ dl tomatsaft
1 lille fed hvidløg
2 spsk frisk limesaft
2 spsk olie
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk sukker
½ til 1 tsk salt
½ tsk tørrede oreganoblade, knust
6 forårsløg, skåret i tynde skiver
40 g fint hakket bladselleri
40 g fint hakket, agurk, uden kerner, med skræl
1 eller 2 friske jalapeno chilier, uden kerner, finthakkede
Hvidløgscroutoner (opskrift nedenfor) eller færdigkøbte croutoner
150 g avocado i tern
1 rød eller grøn peberfrugt, uden kerner, hakket
2 spsk persille
limebåde (valgfrit)
syrnet fløde (opskrift nedenfor) (valgfrit)

 
* Fremgangsmåde
1. Fjern kernerne og hak 1 tomat fint. Sæt det til side.

 
2. Hak de resterende 5 tomater groft; Blend halvdelen af tomaterne, 1¾ dl tomatsaft og hvidløg i blenderen indtil det er jævnt.
Pres det gennem en si op i en stor skål; smid kernerne ud.
Gentag med de resterende grofthakkede tomater og 1¾ dl tomat saft.

 
2. Pisk limesaft, olie, eddike, sukker, salt og oregano op i tomatblandingen.
Rør den fint hakkede tomat, løg, selleri, agurk og chili i.
Dæk det til; køl det i mindst 4 timer eller op til 24 timer.

 
4. Tilbered hvidløgscroutoner.

 
5. Rør i suppen; øs den op i en afkølet skål.
Tilsæt croutoner, avocado, peber, persille, limebåde og syrnet fløde efter smag.

 
Hvidløgscroutoner
# Giver ca 100 g
5 skiver fast hvidt brød
2 spsk olie
1 fed hvidløg, finthakket
1 knivspids paprika
*
1. Forvarm ovnen til 150°C.
Skær skorperne af brødet; skær dem i 1½ cm tern.

 
2. Varm olien i en stegepande over mellem varme.
Rør hvidløg og paprika i.
Tilsæt brødet; steg under omrøring i 1 minut indtil brødet er jævnt dækket med olie.

 
3. Spred brødet på en bageform.
Bag det i 20 til 25 min indtil det er sprødt og gyldent. Lad det afkøle.

 
Syrnet fløde
#
2 dl piskefløde, øko
saft af ½ citron
salt, efter smag
*
Pisk fløden til en let flødeskum og stil på køl 1 time.
Kom citronsaft og salt i flødeskummet.
Smag til.


Gazpacho 
Trin 1: Skrab forsigtigt tomathalvdelen for at fjerne kernerne.


Gazpacho 

Trin 2: Pres tomaterne gennem en si.


Gazpacho 

Trin 3: Pisk limesaft op i tomatblandingen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Gazpacho

 

Se alle de bedste opskrifter med Mexicansk

 
INFO: Gazpacho er en kold suppe fremstillet af findelte rå grønsager. Opskriften stammer fra Andalusien. Suppen er baseret på bouillon, tørret brød, hvidløg, olie, salt og eddike. De fleste opskrifter indeholder tomat. Rød gazpacho laves af tomater, peberfrugt, agurk, løg og eventuelt flere grønsager. Varianter: Salmorejo, Ajoblanco.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.736 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her