Logo

Tun som i Baskerlandet - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tun som i Baskerlandet - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
Helt typisk indeholder denne baskiske ret peberfrugter, løg, tomater og skinke - ideelle ingredienser som ledsagere til den friske tunfisk.
Forberedelsestid 1 time 5 min. Stegetid 20 min. Til 4 personer

 
# Ingredienser
250 g modne tomater
3 spsk olie
15 g usaltet smør
4 skiver tun a 185 g, uden skind
2 løg, i tynde skiver
1 lille rød peberfrugt, i tynde skiver
1 lille gul peberfrugt, i tynde skiver
1 lille grøn peberfrugt, i tynde skiver
3 fed hvidløg, fint hakkede
1½ dl tør hvidvin
1 krydderurtebuket (se Kokketips)
salt og sort peber
150 g parmaskinke, i tynde skiver, skåret i 3 cm stykker
½ spsk hakket, frisk persille

 
* Tilberedning
1. Bring en lille gryde vand i kog.
Med spidsen af en skarp kniv skæres et lille kryds i hver tomat.
Læg dem i det kogende vand i 10 sekunder og derefter i iskoldt vand.
Flå tomaterne og skær derefter stilkfæstet væk.
De skæres i kvarte og udkernes.
Tomatkødet hakkes groft.

 
2. Varm 2 spsk olie og smørret på en stor pande.
Når det bruser, lægges tunskiverne på og steges for kraftig varme i 1 minut på hver side,
eller til de er let gyldne. Tag dem fra panden.
Tilsæt løg, læg låg på og svits dem for svag varme under jævnlig omrøring i 3-4 min,
eller til de er bløde, men ikke har taget farve.
Tilsæt peberfrugt og hvidløg og svits for svag varme i 1 minut, eller til de er bløde.
Læg fisken tilbage på panden, tilsæt tomater, vin, krydderurtebuket og en smule salt.
Læg låg på, og lad det simre 5 min.

 
3. Tag tunen op og pak den i alufolie, så den holdes varm.
Bring pandens indhold i kog og kog det ind for kraftig varme i 5 min, eller
til væden dækker bagsiden af en ske.
Krydres med sort peber og om nødvendigt en smule salt.
Resten af olien varmes på en pande, og skinken svitses i ca. 10 sekunder på hver side
(det kan være nødvendigt at gøre dette ad to omgange og tilsætte en smule mere olie).

 
4. Læg fiskestykkerne på varme tallerkener og fordel grønsagsblandingen over dem.
Fordel skinke over eller rundt om fisken og drys persille over.

 
Kokketips:
Lav en krydderurtebuket ved at pakke et grønt porreblad løst rundt om et laurbærblad, en kvist timian, nogle selleriblade og et par stilke persille. Bind det sammen med en snor med en lang ende, så den let kan tages op.

 
Se alle de bedste opskrifter på Fisk

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.877 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her